Santander kent een uitstekende reputatie in Spanje op het gebied van visgerechten. Bekende visspecialiteiten van de badplaats zijn onder meer rabas (gefrituurde inktvis) en sardientjes. Wie van stappen houdt, zit ook goed in Santander. Vooral in het weekend bruist het centrum met zijn vele uitgaansstraten en -pleinen.

Lunchen aan het strand

Het strand van El Sardinero is een mooie plek om te lunchen. Als je het jezelf gemakkelijk wil maken, stap dan binnen bij het aan de boulevard gelegen Maremonde aan de Plaza de Italia. Met het binnengedeelte met uitzicht op de zee een fijne locatie om te genieten van een visgerecht en een frisse witte wijn. Maar wees gewaarschuwd, de obers zijn hier bepaald geen lachebekjes. Een terrasje? Dan is Buenas Noches Santander bij El Sardinero een aanrader. Al is het maar vanwege het eersteklas uitzicht dat je bij dit loungeterras geniet.

Eten in het centrum van Santander

Een klassieke tapasbar met een uitstekende reputatie is Mesón Rampalay (Calle Daoiz y Velarde 9). Je vindt er de beste pinchos van de stad verwachten, net als mooie wijnen. Wijnliefhebbers nemen ook zeker een kijkje nemen in het nabijgelegen La Conveniente (Calle Gomez Orena 9). Naar verluid de oudste van de stad kent deze pittoreske bodega een imposante wijncollectie. Tot de huisspecialiteiten behoren ansjovis en croquetas. En als we dan nog een niveautje opschuiven (en zo'n 800 meter oostelijker) komen we vanzelf uit bij het veelgeprezen El Serbal (Andres del Rio 7). Hier kom je om uitgebreid te tafelen met imposante vijfgangenmenu's. 

Op kroegentocht rondom de Plaza de Cañadío

Een populaire uitgaansplek om een caña te pakken is Plaza de Cañadío. En met zo'n naam kan het natuurlijk niet fout gaan. Zowel de terrassen als de kroegjes zijn puilen uit. Rond dit plein zitten tal van uitgaansstraatjes waar je je kroegentocht kunt voortzetten. Een zo'n straatje is de Calle Peña Herbosa waar je Alaire vindt. Later op de avond verandert dit restaurantje in een onvervalste copas-bar. Het publiek? Vooral lokale dertigers waaronder het nodige vrouwelijke schoon. De youngsters zetten koers naar het 150 meter oostelijke gelegen Peter Pan aan de Daoiz y Velarde. Een sympathiek en vriendelijk geprijsd 'jeugdhonk' waar eenvoudige tapas gewoon gratis op de bar staan. 

 

 

Terug naar introductie Santander


Reisbestemmingen Spanje

Steden Spanje

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2023 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring