Santa Cruz de Tenerife is op uitgaansgebied overzichtelijk te noemen. De meeste uitgaanszones en -straten bevinden zich binnen een straal van een kilometer van Plaza de España. Wel zo makkelijk. 

Restaurants in het centrum 

In het centrum van Santa Cruz de Tenerife liggen de goede restaurants en uitgaansplekken voor het oprapen. Een daarvan is het goed aangeschreven Guannabi in de Calle Antonio Domínguez Alfonso. Wat je hier kunt verwachten? In het binnen- en buitengedeelte worden originele gerechten geserveerd met attentie voor presentatie en verfijnde smaak; qua prijsniveau bovengemiddeld. Een mooie tegenhanger vormt de eenvoudige maar uitstekend aangeschreven Bodegón el Puntero. Authentiek, simpel, voordelig en heel goed. Een mooi adresje is ook Restaurante La Concepción dat romantisch uitkijkt op de oude kerktoren. Je kunt hier Canarisch eten met een fijne touch. De wijnen en bediening zijn ook pico bello voor elkaar. Een suggestie? De fijne bacalao in currysaus is echt een aanrader. 

Ontbijt en lunch in Santa Cruz de Tenerife

Een fijn ontbijtadresje in Santa Cruz de Tenerife? Zet koers naar Taberna del Puerto! Een fijne bocadillo met kaas, ham en kaas tezamen met koffie en verse. Wat dat kost? Dat kan hier gewoon voor 3 euro. En nog belangrijker, heel goed. Na dit fijne ontbijt stap je zo in de bus richting Playa Teresita (check Google voor de bus), het bekendste strand van Tenerife dat op een kilometer of acht van haar hoofdstad is gelegen. En dan de lunch. Daarvoor zetten we koers richting La Hierbita. Restaurant gevestigd in een karakteristiek oud huis met encanto, uitgerust met terras en een royaal binnengedeelte. Eten goed voor elkaar en scherp geprijsd. Om het af te maken drink je nog wat in het culturele restaurant van TEA.

Terug naar introductie Santa Cruz de Tenerife


Reisbestemmingen Spanje

Steden Spanje

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2022 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring