In de studentenstad Salamanca valt elke dag wel een feestje te vieren in een van de vele studentenbars en discotheken. En ver lopen is het niet, want bijna alle uitgaansplekken liggen op loopafstand van het Plaza Mayor. Culinair is Salamanca vooral bekend om zijn vleesgerechten, zoals Cochinillo (speenvarken) en Lechazo (lam). Een typisch gerecht uit de regio wat je ook kunt proberen is de hartige Sopa Castellano (soep). 

Terrassen en parkjes Salamanca

Overdag is het heerlijk toeven op één van de vele zonovergoten terrassen die Salamanca rijk is. Of je nu een terrasje pakt in het sfeervolle straatje Rua Mayor of op de ultieme hotspot Plaza Mayor, het is altijd gezellig druk. Het centrale plein is een geliefde plek voor groepen studenten die er samenkomen voor bijvoorbeeld botellón, ofwel gezamenlijk voordrinken. Het Plaza Mayor is ook regelmatig het decor van evenementen variërend van boekenmarkten tot concerten. Voor wie het wat lokaler zoekt kan bijvoorbeeld een kijkje nemen bij La Luna (Calle Libreros 4). Binnen en buiten op het terras kun je daar tegen mooie prijsjes eten en drinken. Wil je juist ontbijten of lunchen voor heel weinig geld? Koop dan een heerlijke sandwich en wat fruit bij een lokale broodjeszaak. Peuzel het op in het parkje Plaza Anaya, al dan niet liggend in het gras met uitzicht op de kathedraal. Dat is wat veel studenten doen. 

Tapasbars, restaurant en wijn in Salamanca

Salamanca kent volop tapasbars. Wie het simpel wil houden, kan direct toeslaan in de welbekende Bar Cervantes aan de Plaza Mayor. Het eten is goed en als bonus kijk je bij het raam uit op het beroemde plein. Salamanca is een echte wijnstad en je kunt er een goede verzameling wijnbars verwachten. Wat verder weg van het centrum ligt de mooie wijnbar Vinodiaro. Fantastisch wijnaanbod, ook biologische wijnen en natuurwijnen. Verder ook goed aangeschreven vanwege de verfijnde tapas en gerechten. Een café met een literair tintje die artiesten en studenten aantrekt is El Alcaraván. Lezen en discussiëren met op de achtergrond Spaanse muziek en jazz. Wie culinair wil uitpakken in de vorm van een mooie Spaanse lunch, gaat naar La Hoja (Calle San Pablo 21). Op de kaart prijken uitstekende wijnen (waaronder ook een prima huiswijn) en gerechten als arroz caldozo, chipirones a la parilla en panacota de frutos rojos. Of zoek het nog wat verder weg in de omgeving van de rivier. Aan de Paseo del Progreso vind je daar Pachamama. Vooral in de zomer een geliefd restaurant met vaak livemuziek.  

Stappen in Salamanca: ladies night en beer pong

Omdat Salamanca zoveel nationale en internationale studenten telt is er een enorm aanbod studentenfeestjes voorhanden. Met veelbelovende thema-avonden als 'beer pong avond', 'ladies night', 'comedy night' en 'karaoke night'. Alleen in de zomermaanden, juli en augustus, als Spaanse studenten de zomervakantie doorbrengen bij hun ouders lijkt het uitgaansleven van Salamanca een kleine siesta te houden. Waar de feestjes precies plaatsvinden wordt meestal snel duidelijk. Zo wordt op straat volop geflyerd en met kortingsbonnen en gratis drankjes proberen clubs je maar al te graag naar binnen te lokken. Camelot is één van de bekendste discotheken van Salamanca geliefd bij een jong uitgaanspubliek. Camelot is gevestigd in een mooie locatie in middeleeuwse stijl, dus je hapt ook nog wat cultuur... Andere populaire adresjes voor de late uurtjes zijn Cum Laude Pub en Submarino. Wie buitenlandse studenten wil ontmoeten drinkt bijvoorbeeld een biertje bij Café Erasmus. Of bezoek de populaire Ierse pub La Perla Negra (bekend om zijn beer pong avonden) of studentenbar Gatsby.
 

Terug naar introductie Salamanca


Reisbestemmingen Spanje

Steden Spanje

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2024 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring