In de studentenstad Salamanca valt elke dag wel een feestje te vieren in een van de vele studentenbars en discotheken. En ver lopen is het niet, want bijna alle uitgaansplekken liggen op loopafstand van het Plaza Mayor. Culinair staat Salamanca bekend om zijn vleesgerechten waarvan cochinillo (speenvarken) en lechazo (lam) bekende voorbeelden zijn. Een typisch voorgerecht uit de regio is sopa castellano, hartige soep. 

Terrassen en parkjes Salamanca
Overdag is het heerlijk toeven op één van de vele zonovergoten terrassen die Salamanca rijk is. Of je nu een terrasje pakt in het sfeervolle straatje Rua Mayor of op de ultieme hotspot Plaza Mayor, het is altijd gezellig druk. Het centrale plein is een geliefde plek voor groepen Spaanse studenten die er samenkomen voor een botellón, ofwel voordrinken. Verder zijn er op de Plaza Mayor regelmatig evenementen variërend van boekenmarkten tot concerten. Zoek je het wat lokaler dan zou je een kijkje kunnen nemen bij La Luna (Calle Libreros 4) waar je op het terras tegen mooie prijsjes iets kunt eten en drinken. Wil je ontbijten of lunchen voor heel weinig geld? Koop dan een heerlijke sandwich en wat fruit bij een lokale broodjeszaak en peuzel het op in het parkje Plaza Anaya, al dan niet liggend in het gras met uitzicht op de kathedraal, dat is wat veel studenten doen!

Tapas, wijn en bars in Salamanca
Salamanca kent volop tapasbars enwie niet ver wil lopen, kan direct toeslaan in de welkbekende Bar Cervantes aan de Plaza Mayor. Salamanca is ook een echte wijnstad en je kunt er dan ook een goede verzameling wijnbars verwachten. Wat verder weg van het centrum ligt een mooie wijnbar genaamd Vinodiaro - ook goed aangeschreven vanwege de tapas. Een café met een literair tintje is El Alcaraván dat de nodige artiesten en studenten trekt. Hier wordt gelezen en gediscusseerd en klinkt Spaanse muziek en jazz.   

Restaurants Salamanca
Als je culinair wilt uitpakken, bijvoorbeeld in de vorm van een goede Spaanse lunch, stap dan vooral binnen bij La Hoja in de Calle San Pablo, 21. Op de kaart prijken uitstekende wijnen (waaronder ook een prima huiswijn) en gerechten als arroz caldozochipirones a la parilla, en panacota de frutos rojos. Wie het verder weg zoekt bij de rivier moet ook zeker een bezoekje aan Pachamama (Paseo del Progreso 1) overwegen. Vooral in de zomer is dit restaurant waar regelmatig livemuziek klinkt populair.  

Stappen in Salamanca: ladies night en beerpong
Omdat Salamanca zoveel nationale en internationale studenten telt, is er een enorm aanbod studentenfeestjes. Denk dan ook aan veelbelovende thema-avonden als 'beerpong avond', 'ladies night', 'comedy night' en 'karaoke night'. Alleen in de zomermaanden, juli en augustus, als Spaanse studenten de zomervakantie doorbrengen bij hun ouders lijkt het er iets rustiger aan toe gaan in Salamanca, maar dankzij de grote populatie buitenlandse (taal)studenten is er ook dan nog genoeg te beleven! Waar de feestjes zijn zal je niet ontgaan want op straat wordt volop geflyerd en met kortingsbonnen en gratis drankjes proberen clubs je naar binnen te lokken. Kortom, genoeg uitgaansactie in Salamanca!

Bars en clubs
Camelot is één van de bekendste discotheken van Salamanca geliefd bij een jong uitgaanspubliek. Een mooie bijkomstigheid, Camelot is gevestigd in een mooie locatie in middeleeuwse stijl, dus je hapt ook nog wat cultuur... Andere populaire adresjes voor de late uurtjes zijn Cum Laude en Submarino. Wil je buitenlandse studenten ontmoeten? Drink dan eerst een biertje bij Café Erasmus. Of bezoek de populaire Ierse pubs La Perla Negra (bekend om zijn beerpong avonden) en The Irish Rover waar vaak live optredens en jamsessies zijn. Daarna zou je koers zetten voor een gepast feestje in de studentenbar Gatsby, een pub met ambiente.
 

Terug naar introductie Salamanca


Reisbestemmingen Spanje

Steden Spanje

Rubrieken

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2020 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring