Quito kent een groot en gevarieerd uitgaansaanbod dat zich voor een groot deel concentreert in de populaire uitgaanswijk La Mariscal. Het is geen overbodige luxe om bij het uitgaan een identiteitsbewijs mee te nemen, wat vaak een vereiste is om binnen te geraken; neem echter nooit je originele paspoort mee.  Bewakers gaan niet altijd akkoord met een kopie van je paspoort dus het beste is om je identiteitskaart of rijbewijs mee te nemen. 

La Mariscal, bruisend middelpunt 
La Mariscal biedt volop mogelijkheden om tot de late uurtjes op stap te gaan. Veel toeristen gaan naar Bungalow 6, een discotheek waar je populaire muziek kunt verwachten. Voor Latijns-Amerikaanse muziek is discotheek Aguijon een aanrader. Terrassen zijn er ook genoeg te vinden in La Mariscal. Aan de Plaza Floch vind je bijvoorbeeld Coffee Tree. Of bezoek Itchimbía waar de terrassen ook nog eens spectaculaire uitzichten bieden op het historische centrum van Quito. In deze wijk kun je ook goed terecht voor livemuziek.
 
Restaurants met Ecuadoriaans eten
Mamá Clorinda is een restaurant dat typische Ecuadoraanse specialiteiten serveert. Voor toeristen is dit de ideale plek om kennis te maken met het lokale eten. Hoewel Mamá Clorinda er van buiten niet spectaculair uitziet is het van binnen erg gezellig. Een van de bijzondere gerechten die op de kaart staan is cuy, wat staat voor cavia, een delicatesse in Ecuador. Ook restaurant Achíote serveert  Ecuadoraans eten maar dan met een moderne twist. Misschien wel het beste restaurant aan de Plaza Foch is Miskay, met zowel Ecuadoraanse als internationale gerechten. Voor een overweldigend uitzicht van de stad, pak je een taxi naar Café Mosaico. Vooral 's avonds is het hier genieten met alle lichtjes van de stad. Wie in het historisch centrum typische Ecuadoraanse specialiteiten wil eten zoals Tortillón (vlees, rijst, ei, guacemole, gebakken bananen, salade) is op de goede plek bij Café del Fraile. Dit café vind je op een historisch binnenpleintje pal aan de Plaza Grande. 
 
Uitgaan met de locals
Vanaf donderdag tot en met zaterdag is Calle La Ronda, gelegen in het historisch centrum, een populaire plek voor families om hun danskunsten te vertonen op Ecuadoriaanse livemuziek. Voor een feestje zonder toeristen en met  relatief rijkere jongeren, is het noorden van Quito de beste optie. Een leuke plek is W Bar, met veel reggaeton en af en toe een internationaal nummer. Voor het echte avontuur ga je naar het volkse zuiden van Quito. In de discotheek Artica zul je geen andere toerist treffen, en word je met open armen ontvangen door de locals die er feest komen vieren. 

 

 

Terug naar introductie Quito


Reisbestemmingen Ecuador

Rubrieken

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2020 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring