Quito kent een groot en gevarieerd uitgaansaanbod. Het uitgaansleven concentreert zich voor een groot deel in de populaire uitgaanswijk La Mariscal. Let op. Het is geen overbodige luxe om je identiteitsbewijs mee te nemen, vaak een vereiste om binnen te geraken. Maar neem nooit je originele paspoort mee. Bewakers gaan overigens niet altijd akkoord met een kopie van je paspoort en daarom kun je maar het beste je identiteitskaart of rijbewijs meenemen. 

Bruisend middelpunt La Mariscal  

La Mariscal biedt volop mogelijkheden om tot de late uurtjes op stap te gaan. Veel toeristen gaan naar Bungalow 6, een discotheek waar je populaire muziek kunt verwachten. Voor Latijns-Amerikaanse muziek is discotheek Aguijon een aanrader. Terrassen zijn er ook genoeg te vinden in La Mariscal. Aan het populaire Plaza Floch vind je bijvoorbeeld Coffee Tree. Of bezoek Itchimbía. De terrassen bieden daar ook nog eens spectaculaire uitzichten op het historische centrum van Quito. In deze wijk kun je ook goede livemuziek verwachten.
 

Restaurants met Ecuadoraans eten

Mamá Clorinda is een restaurant dat typische Ecuadoraanse specialiteiten serveert. Voor toeristen de ideale plek om kennis te maken met het lokale eten. Hoewel Mamá Clorinda er van buiten niet spectaculair uitziet is het van binnen erg gezellig. Een van de bijzondere gerechten die op de kaart staan is cuy: cavia, een delicatesse in Ecuador. Ook restaurant Achíote serveert Ecuadoraans eten maar dan met een moderne twist. Misschien wel het beste restaurant aan de Plaza Foch is Miskay, met zowel Ecuadoraanse als internationale gerechten op de kaart. Voor een overweldigend uitzicht van de stad, pak je een taxi naar Café Mosaico. Vooral 's avonds is het hier genieten met alle lichtjes van de stad. Wie in het historisch centrum typische Ecuadoraanse specialiteiten wil eten - zoals Tortillón (vlees, rijst, ei, guacemole, gebakken bananen, salade) - is op de goede plek bij Café del Fraile. Dit café vind je op een historisch binnenpleintje pal aan de Plaza Grande. 
 

Uitgaan met de locals

Gelegen in het historisch centrum is Calle La Ronda vanaf donderdag tot en met zaterdag ieen populaire plek voor families om hun danskunsten te vertonen op Ecuadoraanse livemuziek. Voor een feestje zonder toeristen, en met relatief rijkere jongeren, is het noorden van Quito de beste optie. Een leuke plek is W Bar. Veel reggaeton en af en toe een internationaal nummer. Voor het echte avontuur ga je naar het volkse zuiden van Quito. In de discotheek Artica zul je geen andere toerist treffen. Je wordt er met open armen ontvangen door de locals die er feest komen vieren. 


 

 

Terug naar introductie Quito


Reisbestemmingen Ecuador

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2024 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring