Het qua inwoners vrij bescheiden Puerto de la Cruz kent een levendig, gevarieerd en nog uitgestrekt uitgaansleven. Veel gezelligheid is te vinden in het oude centrum en nabijgelegen haven. Maar je kunt het ook verder zoeken in het bovengedeelte of bij Punta Brava dat uiterst westelijk is gelegen. 

In het centrum

Laten we gelijk aftrappen met misschien wel het beste restaurant van Puerto de la Cruz. Restaurante La Herrería. Een zeer attente bediening. Optimale rode Tenerife wijn. En alle gerechten zeer dik voor elkaar. Qua prijs bovengemiddeld voor Tenerife maar zeer redelijk voor wat je hier krijgt geserveerd.  En dan 's avonds naar Gastrobar Naife in een gastronomisch gebied in een wat hoger en commerciëler segment. Maar in deze bescheiden bistro eet en en drink je betere gerechten en dranken. Sympathieke bediening. Restaurante El Bajío, in de voetgangersstraat  Calle Mequinez, is een echt no-nonsense restaurant met dito bediening. Goede vis en tapas en terras in het sfeervolle steegje. En dan richting Casa Mediterranea. Mucho encanto, muy simpático en ook nog eens zeer goed aangeschreven. Intiem restaurant met Argentijnse toch en zachte prijsjes. 

Verder weg

Het is een zeker een aanrader om het in Puerto de la Cruz ook wat hoger op te zoeken. Daarboven aangekomen in een fijn parkje vinden we Terraza Taoro. Op het terras zitten veel toeristen maar binnen zitten ook genoeg locals. Maar los van het eersteklas uitzicht krijgt Taoro gewoon uitstekende beoordelingen. Een uitstekende huiswijn bestel je hier voor iets meer dan 2 euro; probeer dat eens in Nederland op zo'n locatie. Een andere uithoek in Puerto de la Cruz is Punta Brava. In deze uiterst westelijke punt van Puerto de la Cruz zijn opvallend veel fijne visrestaurants te vinden. Een daarvan is Rincón del Mar. Van de uitgebreide kaart is de vissoep een van de aanraders.


Terug naar introductie Puerto de la Cruz


Reisbestemmingen Spanje

Steden Spanje

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2024 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring