Panama-Stad heeft een gevarieerd en kosmopolitisch uitgaansleven met voor ieder wat wils. Wie het zoekt in romantische sferen van vervlogen tijden bezoekt het fraaie oude centrum van Panama-Stad dat inmiddels ook als hip geldt. Wie gaat voor clubs en uiterlijk vertoon gaat dat vinden in de Calle Uruguay.  Een verrassend uitgaansgebied dat evenmin onvermeld mag blijven is het fraai in een baai gelegen Causeway. Culinair geldt Panama-Stad als de beste van stad van Centraal-Amerika met enorm veel variatie.  

Casco Viejo - romantisch borrelen

In hip Casco Viejo kom je sfeer proeven in een romantisch decor. Genieten van een heerlijke cocktail in de buitenlucht in een koloniale setting? Dan is Parque Plaza Bolívar de plek waar je moet zijn! Aan dit intieme plein liggen stijlvolle cafés en fijne restaurants met terrassen voor het oprapen. Lo que Hay is een goed aangeschreven laagdrempelig restaurants waar de Panamese klassiekers zich goed laten smaken. Zoek je een exclusieve hippe zaak voor een cocktail (en ook goed eten) bezoek je Tántalo Bar. Je kunt er tot diep in de ochtend blijven hangen.  

Calle Uruguay - Miami stijl

Eén van de meest hippe en populaire uitgaanswijken van Panama-Stad is Calle Uruguay. Qua stijl en opzet doet het Amerikaans aan en om die reden dan ook vergeleken met Miami Beach. Calle Uruguay trekt veel rijke panameños die er een sport van maken om met dure wagens te cruisen langs de clubs en discotheken. 

El Cangrejo, Marbella en Bella Vista

Peruaans eten in Panama-Stad is geen slecht idee. Een mooi adresje hiervoor is Segundo Muelle. Ceviche en tonijnrisotto zijn hier huisspecialiteiten. Een mooie bonus van dit moderne restaurant vormen de uitzichten die je in het restaurant hebt over de baai. Voor een Aziatische onderdompeling (vooral Thais eten) is Sukhi een aanrader - net als Restaurante Vietnamito. 


Causeway

In de Causeway (Spaanse benaming: Calzada de Amador) is overdag een fijne plek voor een ceviche lunch, terwijl je 's avonds kunt los gaan in een van de clubs. Ga lunchen in Mi Ranchito (prima beoordelingen) en geniet van het fantastische uitzicht over de skyline van Panama-Stad. Ook voor het Panamese nachtleven ben je op je plaats op de Causeway hoewel ietwat geïsoleerd. Op Traffic Island kun je opzwepende salsa en tropische cocktails verwachten. 
 

Terug naar introductie Panama-Stad


Reisbestemmingen Panama

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2024 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring