Pamplona kent net als San Sebastián een pintxoscultuur die hoog staat aangeschreven. Veel van de pintxosbarretjes bevinden zich in het oude centrum rond de Plaza de Castillo. Pamplona kent ook andere uitgaansgebieden waar je terecht kunt voor alternatieve barretjes, buitenlandse restaurants en discotheken. 

Pintxos in het oude centrum van Pamplona
De twee bekendste pintxostraatjes van Pamplona zijn Calle de San Nicolás en Calle de la Estafeta. Op slechts honderd meter ten westen van de Plaza de Castillo vind je de eerste straat. Hier bevindt zich het vermaarde Baserri, een zaak die bekend staat om zijn gevarieerde en originele menukaart. Probeer hier bijvoorbeeld het streekgerecht ajoarriero, een niet te versmaden stokvispuree. Direct ten oosten van het centrale plein vind je de tweede straat waar je de tapasbarretjes ook voor het uitzoeken hebt. 

In het spoor van Hemingway
Op nummer 44 aan de Plaza del Castillo vind je Cafe Iruñu, de beroemdste uitgaansgelegenheid van Pamplona dankzij Hemingway. De Amerikaanse schrijver onderhield hier onderonsjes met de stierenvechter Antonio Ordóñez onder het genot van een cognacje. In dit stijlvolle en veelzijdige etablissement kun je terecht voor koffie, een drankje, lichte maaltijden, pintxos maar bovenal entourage.  

Discotheken Pamplona
Zoek je wat meer feestrumoer? Zet dan koers richting Marengo aan de Avenida Bayona (nr 2) op iets meer dan een kilometer ten westen van het centrale plein. Pamplona's populairste club trekt een jong en trendy uitgaanspubliek waaronder de nodige studenten.  

 

Terug naar introductie Pamplona


Reisbestemmingen Spanje

Steden Spanje

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2024 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring