De internationale metropool Palma heeft op uitgaansgebied genoeg in huis om je een aantal dagen te vermaken. Vanuit toeristisch perspectief kan Palma grofweg in de volgende gebieden verdeeld worden: het oude centrum, het trendy Santa Catalina en het havengebied.
 

Restaurants Palma

In het oude centrum aan de Plaça de Raimundo Clar vind je La Vieja de Jonay Hdez. In dit bescheiden restaurant kun je goede tapas en gerechtjes verwachten met een originele twist. Een andere fraaie bistro met een optimale prijs-kwaliteitverhouding is S'Angel. Voor minder dan 20 euro kun je hier genieten van een hoofdgerecht (Bacalao is een aanrader) en een wijntje. Als je wat meer geld wilt uitgeven zet dan koers naar de nabijgelegen hippe wijk Santa Catalina waar zich uiteenlopende trendy eetzaakjes en restaurants bevinden. Een daarvan is NURU waar je bijzondere fusion gerechten kunt verwachten. Neem ook zeker een kijkje in het toilet van dit restaurant, een verrassende surprise.
 

Ontbijten en lunchen in Palma

Wie gaat voor voordelig en simpel kan voor zijn ontbijt en lunch terecht bij het sympathieke Cafe Can Martí. Een driegangenlunch inclusief een paar huiswijntjes wordt hier voor minder dan 10 euro geserveerd...Een exclusiever adresje voor je lunch is Es Rebost. Ze hebben twee vestigingen in La Palma waarvan je er een vindt in de omgeving van Plaza de España. Leuk detail: elke dag prijkt er een ander lokaal gerecht op de kaart, zoals Tumbet.
 

Vinos in Palma

De Wine Industrie in Santa Catalina is een van de mooie wijnadresjes in Palma. Verwacht een goede selectie van Mallorca-wijnen; ook andere Spaanse wijnregio's zijn goed vertegenwoordigd. Een ander bekend wijnadresje is La Vinya de Santa Clara. Volgens Lonely Planet telt ze 60 soorten Mallorca-wijnen. De wijnen zijn overprijsd, maar een gezellige en elegante zaak is het wel, gesitueerd midden in het oude stadshart van Palma.
 Terug naar introductie Palma


Reisbestemmingen Spanje

Steden Spanje

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2024 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring