Mezcal is tegenwoordig het populairste drankje van Mexico en mag Oaxaca daar nu net de hoofdstad van zijn! Oaxaca geldt ook als één van de culinaire topbestemmingen van Mexico. Zoetekauwen op hun beurt kunnen zich in Oaxaca storten op chocolade en tal van andere zoetigheden. Wie het op uitgaansgebied simpel wil houden in Oaxaca gaat naar het Zócalo waar de meeste restaurants en (mezcal)barretjes zijn te vinden. 

Chocolade en koffie

In de Calle Mina zijn tal van gespecialiseerde chocoladezaken voorhanden. Voor koffie, chocolade en chocolademelk in willekeurige volgorde bezoek je La Soledad op nummer. 212. Geweldig voor cadeaus en souvenirs. Een ander fraai adresje voor een heel scala aan zoetigheden is Tartamiel in de omgeving van het Zócalo. Je kunt in deze banketbakkerij taartjes, cakejes, ijs en wat niet meer scoren. 

Restaurants Oaxaca

Bij Iglesia de Santo Domingo vind je restaurant La Biznaga dat is gevestigd in een fraai oud huis. Een prima restaurant om je onder te dompelen in de 'comida oaxaqueña'. Ook een fijne plek om 's avonds een cerveza of een mezcal te drinken in een sfeervolle ambiance. Of bezoek La Olla aan de Reforma 402. In dit bescheiden restaurant wordt een heel scala aan lokale culinaire lekkernijen geserveerd. Ook een aanrader voor je ontbijt.

Mezcal-bars

Aan mezcalerías geen gebrek in Oaxaca. Op 270 meter ten zuiden van het centrale plein is het al raak met La Casa del Mezcal. Een glaasje mezcal met een schijfje citroen gaat er hier goed in. Het fraaie houtsnijwerk en de muurschilderingen zorgen voor een passende sfeer. Een ander mezcal-instituut vinden we in noordelijke richting van het plein: Mezcalería Los Amantes. Je kunt er van alles te weten komen over de wereld van mezcal. De smaak te pakken? Voor een goed feestje zet je wat later op de avond koers naar het sfeervolle La Tentación (Matamores 101) om los te gaan op cumbia en ska, al dan niet gecombineerd met mezcal... 

 

Terug naar introductie Oaxaca


Reisbestemmingen Mexico

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2023 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring