Mezcal is tegenwoordig het populairste drankje van Mexico en mag Oaxaca daar nu net de hoofdstad van zijn! Oaxaca geldt ook als één van de culinaire topbestemmingen van Mexico en er zijn dan ook volop goede restaurants voorhanden. Zoetekauwen op hun beurt kunnen zich in Oaxaca storten op chocolade en tal van andere zoetigheden. Wie het simpel wil houden in Oaxaca gaat naar het Zócalo waar verscheidene restaurants en (mezcal)barretjes zijn te vinden. 

Chocolade en koffie
Voor koffie, chocolade en chocolademelk in willekeurige volgorde ga je naar La Soledad in de Calle Mina op nummer. 212. In deze straat  Calle Mina zijn overigens verschillende andere gespecialiseerde chocoladezaken voorhanden. Een ander fraai adresje voor een heel scala aan zoetigheden is Tartamiel in de omgeving van het Zócalo. Je kunt in deze banketbakkerij taartjes, cakejes en wat niet meer scoren. 

Restaurants
Bij Iglesia de Santo Domingo ligt het vermaarde La Biznaga dat bestierd wordt door chef-kok Fernando López. Een prima restaurant om je onder te dompelen in la comida oaxaqueña. Maar oLa Biznaga is ook een fijne plek om 's avonds een cerveza of een mezcal te drinken in een sfeervolle ambiance. Of bezoek het goed aangeschreven La Olla aan de Reforma 402. In dit bescheiden restaurant wordt een heel scala aan culinaire lekkernijen geserveerd van de vermaarde nueva cocina oaxaqueña. Ook een aanrader voor je ontbijt.

Mezcalbars
Aan mezcalerías geen gebrek in Oaxaca. Op 270 meter ten zuiden van het centrale plein is het al raak met La Casa del Mezcal. Een glaasje mezcal met een schijfje citroen gaat er hier goed in. Het fraaie houtsnijwerk en de muurschilderingen zorgen voor een gepaste sfeer. Een ander mezcalinstituut vinden we in noordelijke richting van het plein. Bij Los Amantes kunnen ze je alles leren over de wereld van mezcal. De smaak te pakken? Voor een goed feestje zet je wat later op de avond koers naar het sfeervolle La Tentación (Matamores 101) om los te gaan cumbia en ska al dan niet gecombineerd met mezcal... 

 

Terug naar introductie Oaxaca


Reisbestemmingen Mexico

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2022 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring