Murcia kent vooral in het weekend een levendig uitgaansleven, deels te danken aan de 50.000 studenten die de stad rijk is. Als moestuin van Europa heeft de stad culinair veel te bieden waaronder natuurlijk de nodige groentespecialiteiten en rijstgerechten. Minder bekend is dat Murcia ook verscheidene tapaszones kent. En wijnliefhebbers opgelet: de regio Murcia is een grote wijnproducent.

Rondom de Plaza de Belluga
Vinoteca de la Torre is een uitstekend startpunt aan de Plaza de Belluga. In het bijzonder als je de Murcia wijnen wilt proeven. Op de wijnkaart prijken overigens ook verscheidene andere wijngebieden. Een tip: bestel er een heerlijke kaasschotel bij, een prachtcombinatie met de vinos!

Rondom de universiteit
Een onvervalst copasgebied vind je in het universiteitsgebied in de omgeving van Museo de Bellas Artes en Plaza Beato Hibernón. Een bar die perfect in dit plaatje past is het intieme Din-Don. Hier komt een wat ouder publiek dat helemaal los gaat op jaren 80 muziek, de huisspecialiteit. Din-Don kijkt uit op de Plaza Beato Hibernón waar jongeren in de avonduren massaal aan het borrelen zijn. 

Restaurants
Wie uitgebreid wil tafelen en genieten van de rijke Huertas keuken moet zeker een bezoek brengen aan Pequeña Taberna. Probeer de typische Murciaanse pisto en bestel er een heerlijke lokale rode wijn bij! Je vindt dit gastvrije restaurant in de Calle General Margallo aan de Plaza de San Juan.  

 

 

Terug naar introductie Murcia


Reisbestemmingen Spanje

Rubrieken

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2019 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring