Vooral in het weekend kent Murcia kent een levendig uitgaansleven, deels te danken aan de 50.000 studenten die de stad rijk is. Als moestuin van Europa heeft de stad culinair veel te bieden waaronder de nodige groentespecialiteiten en rijstgerechten. Goed om te weten, Murcia kent verscheidene tapas zones. En wijnliefhebbers opgelet: de regio Murcia is een grote wijnproducent en haar fruitige laten zich goed smaken.

Rondom de Plaza de Belluga
Vinoteca de la Torre is een uitstekend startpunt aan de Plaza de Belluga. In het bijzonder als je kennis wilt maken met de Murcia wijnen. Op de wijnkaart prijken overigens ook verscheidene andere Spaanse wijngebieden. Een tip: bestel er een heerlijke kaasschotel bij - een prachtcombinatie met de vinos!

Rondom de universiteit
Een onvervalst copas gebied vind je in het universiteitsgebied in de omgeving van Museo de Bellas Artes en Plaza Beato Hibernón. Een bar die perfect in dit plaatje past is het intieme Din-Don. Hier komt een wat ouder publiek dat helemaal los gaat op jaren 80 muziek, de huisspecialiteit. Din-Don kijkt uit op de Plaza Beato Hibernón waar jongeren in de avonduren massaal aan het borrelen zijn. 

Restaurants
Wie uitgebreid wil tafelen en genieten van de rijke Huertas keuken brengt ook een bezoekje aan Pequeña Taberna. Probeer de typische Murcia pisto en bestel er een heerlijke lokale rode wijn bij! Je vindt dit gastvrije restaurant in de Calle General Margallo aan de Plaza de San Juan.  

 

 

Terug naar introductie Murcia


Reisbestemmingen Spanje

Steden Spanje

Rubrieken

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2020 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring