Montevideo heeft ook op uitgaansgebied een hoop in huis. Van karaktervolle cafeetjes en tangobars tot en met clubs waar electronische muziek schalt. Naast het oude centrum zijn Pocitos, Punta Carretas en Parque Rodo de bekendste uitgaanswijken.

Vlees in de Mercado del Puerto
Voor parrillas uruguayas (grillrestaurants) en tal van andere restaurants ga je naar Mercado del Puerto in het centrum van Montevideo. In deze gastronomische markthal is het heerlijk bivakkeren met een cerveza of een lokale schuimende witte wijn. Voor het beste vlees van de stad kun je het exclusieve restaurant Rara Avis overwegen bij Teatro Solís.  

Barretjes
Een van de beroemdste cafés van Montevideo is Cafe Brasilero waar al in sinds 1877 drankjes worden gedronken. Een hippe, cultureel-alternatieve bar is La Ronda aan de Calle Ciudadela 1182. De gehele setting waaronder de plazenhoezen aan de muren en het terras waar burritos in de zomermaanden als warme broodjes over de toonbank gaan, zorgen voor veel sfeer. 

Tango
Volgens de inwoners van Montevideo is de tango toch echt in hun stad ontstaan en niet in Buenos Aires. Een bezoek aan een tangobar mag hoe dan ook niet ontbreken bij een bezoek aan de Uruguayaanse hoofdstad. Een beroemde tangclub, zeg maar gerust een instituut is Bar Fun Fun. Tango, sfeer, nostalgie, je kunt het hier allemaal beleven. 

Clubs
Fans van electronische muziek zetten tegen middernacht koers naar Phonoteque. In deze nog jonge club (geopend in 2013) draaien vaste DJ's afgewisseld door gast DJ's uit Latijns-Amerika en daarbuiten.

    

Terug naar introductie Montevideo


Reisbestemmingen Uruguay

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2024 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring