Verspreid over tientallen wijken ligt in Mexico-Stad een reusachtig uitgaansleven in het verschiet. Van ruige cantinas tot gelikte clubs en van eenvoudige taquerías tot innovatieve sterrenrestaurants, Mexico-Stad heeft het allemaal. Als hippe uitgaanswijken gelden Condesa, Roma en Santa Fe en het opkomende Polanco. Culinair biedt Mexico-Stad een zeer groot aanbod nationale en internationale keukens. 

Condesa

Condesa is een trendy uitgaanswijk waar je kunt gaan tafelen in betere informele restaurants. Je kunt er ook tot diep in de nacht vermaken in clubs. Veel van de restaurants bevinden zich rondom Parque México. Op een halve kilometer ten westen van dit plein vinden we de hippe bistro Café la Gloria. Op zoek naar tacos? Een van de betere taquerías van Mexico-Stad is El Califa. In deze taquería aan de Altata 22 kun je tot in de late uurtjes tacos eten tot je er letterlijk bij neervalt, doen! Of bezoek El Tizoncito (Tamaulipas Numero 122). Kampioen taco al pastor, fijn gekruid varkensvlees. Een goed aangeschreven cantina annex restaurant in Condesa is La Capital. Daar kun je terecht voor tacos, ceviches, tortas en meer.

Colonia Roma

Nabij Condesa ligt Colonia Roma. Een andere hippe uitgaanswijk maar dan met een nog meer bohemienachtige sfeer. Die ga je terug vinden in kunstgalerijen, Cubaanse dansclubs en fijne bistro's. Uitgegroeid tot het populairste culinaire adresje van Roma is Maximo Bistrot Local er daar een van. Voor overheerlijk vlees bereid op de grill ga naar taquería Los Parados. Of bezoek de familiaire bistro Fonda Fina. Hier geeft chef Juan Cabrera zijn favoriete klassieke Mexicaanse gerechten een persoonlijke touch mee. Yuban (Colima, 268) serveert Cocina Oaxaqueña waaronder overheerlijke moles. Een van de betere viszaken van Mexico-Stad is Contramar (Durgango, 200). Tot de niet te missen specialiteiten behoren tacos met inktvis. Houd je van rock? Dat komt goed uit want Mexico kent een imposant aanbod goede bands. Neem voor een live optreden zeker een kijkje in Multiforo Alicia. Een muziektempel waar heel wat beroemde Mexicaanse bands zijn doorgebroken. 

Centrum

Wie op zoek is naar traditionele Mexicaanse gerechten in klassieke settings kan dit vinden in het historisch centrum. Zo'n restaurant is Hostería de Santo Domingo. Zelfs het oudste restaurant van de stad waar altijd een levendige sfeer heerst. Of bezoek Café de Tacuba, niet te verwarren met de beroemde Mexicaanse band, hoewel dit zeer fraaie restaurant met zijn prachtige tegels en muurschilderingen al een aantal jaartjes langer meegaat. Of bezoek Don Toribio voor Mexicaanse en Argentijnse gerechten. Voor een onvervalste Mexicaanse bar is Cantina el Tío Pepe (sinds 1870) een aanrader. Heb je heimwee naar Havana? Breng dan zeker een bezoekje aan Café La Habana, op een paar blokken ten zuiden van het Alamedapark. Ga voor een goede pulquería naar Las Duelistas. Letterlijk en figuurlijk een kleurrijke zaak. Vlakbij het historische centrum ligt Plaza Garibaldi. Een plein waar dansende en drinkende mensen met Mariachi-bandjes in de avonduren zorgen een uitgelaten sfeer.

Polanco

In de wijk Polanco zijn de nodige sterrenrestaurants gevestigd. Zo ook Pujol, het beroemdste restaurant van Mexico-Stad. De drijvende kracht achter het succes is chef-kok Enrique Olvera die internationaal naam maakte door authentieke Mexicaanse schotels te bereiden met moderne kooktechnieken. Enkele van die bekende gerechten zijn huitlacoche tamal, robalo al pastor en mole de olla. Dit zeer verfijnde en moderne restaurant is verplichte kost voor culinaire fijnproevers die wereldwijd het beste opzoeken. Een cocktailbar? Bezoek dan ook zeker 'World's 50 Best Bars' Limantour. Tevens een kwalitatieve en gevarieerde menukaart. Ook te vinden in Colonia Roma.

Zona Rosa

Misschien niet het meest originele uitgaansgebied van Mexico-Stad, wel één van de allergrootste uitgaanswijken van Latijns-Amerika. Verwacht een duizelingwekkend aanbod barretjes, terrasjes, hotels, nachtclubs en discotheken. Zona Rosa, in het bijzonder Amberes, staat ook bekend als een tolerante gaywijk. 

Santa Fe

Santa Fe is een opkomend uitgaansdistrict met veel exclusieve nachtclubs. Een uitgaanswijk waar iedereen er tip-top uitziet en obers je aan je tafel bedienen. Een chique en coole plek voor een cocktail met een spectaculair uitzicht over de stad is Hookah Lounge. Ook voor goed eten en waterpijp. 

Xochimilco

In de weekenden is het zeer aardag om de Trajineras mee te pakken. Dat wil zeggen, de kleurrijke bootjes met Mariachi-bands die varen in de zuidelijk gelegen wijk Xochimilco. De zo beroemde Mexicaanse muziek van trompetten, violen, gitaren en zang schalt hier over het water.


 

Terug naar introductie Mexico-Stad


Reisbestemmingen Mexico

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2023 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring