Verspreid over tientallen uitgaanswijken ligt een reusachtig uitgaansleven in het verschiet. Van ruige cantinas tot gelikte clubs en van eenvoudige taquerías tot innovatieve sterrenrestaurants, Mexico-Stad heeft het allemaal. De meest hippe uitgaanswijken zijn Condesa, Roma en Santa Fe en het opkomende Polanco. Culinair biedt Mexico-Stad een zeer groot aanbod nationale en internationale keukens. 

Condesa
Condesa is een trendy uitgaanswijk waar je kunt gaan tafelen in betere informele restaurants en tot diep in de nacht kunt vermaken in haar clubs. Veel van de restaurants zijn gesitueerd rondom Parque México. Op een halve kilometer ten westen van dit plein vinden we de hippe bistro Café la Gloria. Zoek je het in tacos? Een van de betere taquerías van Mexico-Stad is El Califa. In deze taquería aan de Altata 22 kun je tot in de late uurtjes tacos eten tot je er letterlijk bij neervalt, doen! Of bezoek El Tizoncito (Tamaulipas Numero 122), kampioen taco al pastor, gekruid varkensvlees. Een goed aangeschreven cantina annex restaurant in Condesa is La Capital waar je terecht kunt voor tacos, ceviches, tortas en veel meer.

Colonia Roma
Nabij Condesa ligt Colonia Roma, een andere hippe uitgaanswijk maar dan met een nog meer bohemienachtige sfeer die je terug vindt in de kunstgalerijen, Cubaanse dansclubs en fijne bistro's. Een daarvan is Maximo Bistrot Local, uitgegroeid tot het populairste culinaire adresje van Roma. Voor overheerlijk vlees bereid op de grill ga naar taquería Los Parados. Of bezoek de familiaire bistro Fonda Fina waar chef Juan Cabrera zijn favouriete klassieke Mexicaanse gerechten een persoonlijke touch meegeeft. Yuban (Colima, 268) serveert Cocina Oaxaqueña waaronder overheerlijke moles. Een van de betere viszaken van Mexico-Stad is Contramar (Durgango, 200) en tot de niet te missen specialiteiteiten behoren tacos met inktvis. Houd je van rock? Dat komt goed uit want Mexico kent een imposant aanbod goede bands. Neem voor een live optreden een kijkje in Multiforo Alicia, een muziektempel waar veel beroemde Mexicaanse bands zijn doorgebroken. 

Centrum
Wie op zoek is naar traditionele Mexicaanse gerechten in klassieke settings kan dit vinden in het historisch centrum. Zo'n restaurant is Hostería de Santo Domingo, het oudste restaurant van de stad waar altijd een levendige sfeer heerst. Of bezoek Café de Tacuba, inderdaad net als de beroemde Mexicaanse band - hoewel dit zeer fraaie restaurant met zijn prachtige tegels en muurschilderingen al wat jaartjes langer meegaat. Of bezoek Don Toribio voor Mexicaanse en Argentijnse gerechten. Voor een onvervalste Mexicaanse bar is Cantina el Tío Pepe (sinds 1870) een aanrader. Heb je heimwee naar Havana? Breng dan zeker een bezoekje aan Café La Habana, te vinden op een paar blokken ten zuiden van het Alamedapark. Ga voor een goede pulquería naar Las Duelistas, letterlijk en figuurlijk een kleurrijke zaak. Vlakbij het historische centrum ligt Plaza Garibaldi, een plein waar dansende en drinkende mensen tezamen met Mariachi-bandjes in de avonduren zorgen een uitgelaten sfeer.

Polanco
In de wijk Polanco zijn veel sterrenrestaurants gevestigd. Zo ook Pujol, het beroemdste restaurant van Mexico-Stad. De drijvende kracht achter het succes is chef-kok Enrique Olvera die internationaal naam maakte door authentieke Mexicaanse schotels te bereiden met moderne kooktechnieken. Enkele bekende gerechten zijn: huitlacoche tamal, robalo al pastor en mole de olla. Dit restaurant is verplichte kost voor culinaire fijnproevers. Nexo is een centraal gelegen in Polanco aan de Campos Eliseos 199. Hier worden Spaanse, Mexicaanse en Franse tradities gecombineerd waarbij ook een prominente rol is weggelegd voor wijn. Cocktailbars? Ga dan regelrecht naar Limantour, want deze maakt deel uit van 'World’s 50 Best Bars'. Ook gevestigd in Colonia Roma.

Zona Rosa
Niet het meest originele uitgaansgebied van Mexico-Stad, maar wel één van de allergrootste uitgaanswijken van Latijns-Amerika met een duizelingwekkend aanbod barretjes, terrasjes, hotels, nachtclubs en discotheken. Zona Rosa, in het bijzonder Amberes, staat ook bekend als een tolerante gaywijk. 

Santa Fe
Santa Fe is een opkomend uitgaansdistrict met veel exclusieve nachtclubs, waar iedereen er tip-top uitziet en obers je aan tafel bedienen.

Xochimilco
In de weekenden is het leuk om de Trajineras mee te pikken. De kleurrijke bootjes met Mariachi-bands varen vooral in de zuidelijk gelegen wijk Xochimilco, waar de zo beroemde Mexicaanse muziek van trompetten, violen, gitaren en zang schalt.


 

Terug naar introductie Mexico-Stad


Reisbestemmingen Mexico

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2022 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring