Het Mexicaanse Mérida heeft op uitgaansgebied van alles te bieden. Met de meeste restaurants van Yucatán is Mérida bij uitstek de plek om te genieten van alle culinaire specialiteiten van het schiereiland. Zoals Sopa de Lima, Relleno Negro of Papadzules. Laat in Mérida evenmin de lokale ijsjes en de mezcal aan je voorbij gaan. 

Avontuurlijk eten en drinken op de markt van Mérida
Puur en voordelig genieten van de culinaire specialiteiten van Mérida doe je op een van haar markten. Dit kan bijvoorbeeld op de wekelijkse zondagmarkt op de centrale plaza. Of bezoek Mercado Lucas de Gálvez, een onvervalste Mexicaanse markt waar tacos of ceviche gerechten zich goed laten smaken. Neem ook een kijkje bij Mercado de Santa voor antojitos yucatecos en jugos naturales. 

Restaurants Mérida
La Casa de Frida (Calle 61, letterlijk een kleurrijk restaurant, serveert betaalbare Mexicaanse klassiekers. Op 1,3 kilometer ten noorden van Plaza Grande vinden we Manjar Blanco, een goed aangeschreven, eenvoudig familierestaurant waar je kunt genieten van de lokale specialiteit Sopa de Lima. Een mooi en luxueus adresje voor romantisch dineren is Rosas & Xocolate, een vijfsterrenhotel aan de Paseo Montejo. Daarnaast zijn de restaurants Amaro en Museo de la gastronomía echte aanraders om te dineren. Je kan hier heerlijk eten op gezellige binnenpleintjes, vaak onder het genot van live muziek. 
  
Koffie, ontbijt en ijs in Mérida
Een klassieker om te ontbijten, sinds 1958, is Cafetería Impala. Café La Habana wordt geroemd om de aroma van zijn koffie, hoewel de meningen over deze zaak verschillen. Een ander koffie-adresje is Café Chiapas, tevens een prima bistro. Een goed ontbijtadresje is ook Café Club (Calle 55). Een andere aanrader voor je ontbijt is het eerdergenoemde La Casa de Frida. Voor ijsliefhebbers is Heladería Colón aan de Paseo de Montejo een must!

Copas in Mérida
Wie een rustige en fraaie setting zoekt, zou een kijkje kunnen nemen in Hotel Casa San Ángel waar op zaterdagavond vaak shows zijn. Neem verder een kijkje bij Bar Piedra de Agua Hotel waar mojitos en andere fijne cocktails worden geserveerd. Voor Mexicaanse gezelligheid en goede live muziek ga je naar de sfeervolle Mayan Pub

 

Terug naar introductie Mérida


Reisbestemmingen Mexico

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2022 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring