Mendoza is een aangename uitgaansstad met levendige pleinen en fijne cafés. Deel van de lol is het wijntoerisme dat op allerlei manieren (begeleid of zelfstandig) beleefd kan worden in de omgeving van Mendoza. 

Avenida Arístides Villanueva

De uitgaansstraat van Mendoza is de Avenida Arístides Villanuev. Bezaaid met bars restaurants en veel leven op straat en de terrassen. Argentijns vlees van de parrilla (gril) met wijn uit Mendoza ga je ook veel vinden in de vrij commerciële Avenida Sarmiento. Vraag bij de toeristenbureau de Guía Mendoza Gourmet  voor de beste restaurants en bodega's van Mendoza. 
 

Wijnbars Mendoza

Mendoza is bezaaid met wijnbars. Vaak hebben ze wijnmenu's met vijf verschillende wijnen op de kaart. Leuk om te weten. Tijdens het wijnseizoen op woensdag is het er gebruikelijk dat er een wijnboer wordt uitgenodigd om te vertellen over de wijnen in combinatie met wijnproeverijen. Eind februari, begin maart wordt in Mendoza overigens het Nationale Druivenoogstfestival gehouden. Tot de ingrediënten behoren straatfeesten, zang- en dansoptredens en een grote Miss Mendoza-verkiezing. 

Op wijnsafari

De meeste wijnhuizen van Mendoza zijn in haar voorsteden gevestigd, zoals Maipú. Een uitzondering hierop vormt Bodega Escorihuela dat op 3 km van het centrum ligt.  Omdat de meeste wijnhuizen nog op redelijke afstand van elkaar liggen maak je het jezelf het makkelijkste om aan te sluiten bij een georganiseerde tour. Maar er zelf op uittrekken met een fiets heeft ook zo zijn charmes. Een van de toppers is Bodegas López Mendoza (ook gratis tours). Of bezoek het al even goed aangeschreven chique Bodegas Chandon. 

Terug naar introductie Mendoza


Reisbestemmingen Argentinië

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2023 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring