Medellín kent misschien wel het beste nachtleven van Colombia. Wie wil stappen in Medellín kan het beste toeslaan van donderdag tot en met zaterdag.

El Poblado en Parque Lleras
Hét uitgaanscentrum van Medellín is El Poblado, ook wel Las Manzanas de Oro genoemd (de gouden appel) genoemd omdat het commerciële en industriële leven van Medellín hier op zijn best is. In Poblado ligt Parque Lleras, één van de allerbekendste uitgaansgebieden van Medellín waar vooral een jong uitgaanspubliek op afkomt. Aan het parkje annex plein lopen twee straten bezaaid met clubs en barretjes waar voor iedereen wel wat te vinden is. Adresjes? Wie houdt van rock en elektronische muziek zou een bezoekje kunnen brengen aan discoteca Blue Medellín in de Calle 10. Je komt bij Parque Lleras via metrostation El Poblado waarvandaan je in een kwartiertje naar het uitgaansgebied loopt.    

Salsabarretjes
Tot de specialiteiten van Medellín mogen we ook salsa rekenen. Een van de bekende salsa-adresjes is Eslabón Prendido in het centrum van de stad. Maar ook in het eerder genoemde Parque Lleras zijn genoeg salsaclubs te vinden.

Paisa food
De keuken van Antioquia vormt één van de belangrijkste ingrediënten van de paisa-cultuur. Een typisch paisa-gerecht bestaat vaak uit bonen, rijst, gehakt en empanadas en is dan ook zeer harti. Misschien wat toeristisch maar Pueblito Paisa is een mooie plek voor een onvervalste paisa-maaltijd. Wie op zoek is naar voordelige lokale gerechten kan een kijkje in Plaza Minorista. Deze overdekte markt in San Benito telt ruim  2500 stalletjes waar allerlei lokalel ekkernijen verkocht worden.

Teatro Metropolitano de Medellín
Het theater van Medellín is een aanrader voor iedereen die houdt van klassieke muziek of ballet. Het opvallende, symmetrisch gebouw is de thuishaven van het philharmonisch orkest. Je vindt het theater in het district Alpujarras. 

Centro Colombo Americano
Heb je zin om een filmpje te pakken maar beheers je de Spaanse taal hiervoor nog niet goed genoeg? Zet dan koers naar Centro Colombo Americano, een cultureel centrum waar Engelstalige films worden vertoond.

 

Terug naar introductie Medellín


Reisbestemmingen Colombia

Rubrieken

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2021 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring