Medellín kent misschien wel het beste nachtleven van Colombia. Wie wil stappen in Medellín kan maar het beste toeslaan van donderdag tot en met zaterdag. Hét uitgaanscentrum van Medellín is El Poblado. Ook bekend als Las Manzanas de Oro (de gouden appels) omdat het commerciële en industriële leven van Medellín hier floreert. Tot de uitgaansingrediënten van Medellín behoren ook salsa en paisa food. 

El Poblado en Parque Lleras

In het uitgaansgebied Poblado is Parque Lleras gelegen. Een van de bekendste uitgaansgebieden van Medellín waar vooral een jong uitgaanspubliek op afkomt. Aan het parkje annex plein lopen twee straten die bezaaid zijn met clubs en (salsa)barretjes waar voor iedereen wel wat te vinden is. Adresjes? Wie houdt van rock en elektronische muziek zou een bezoekje kunnen brengen aan discoteca Blue Medellín in de Calle 10. Je komt bij Parque Lleras via metrostation El Poblado waarvandaan je in een kwartiertje naar het uitgaansgebied loopt.    

Salsabars Medellín

Tot de specialiteiten van Medellín mogen we ook salsa rekenen. En aan salsabars ontbreekt het bepaald niet in Medellín. Een van de bekendste salsa-adresjes is Eslabón Prendido (Calle 53 #55 42) in het centrum van de stad. Zeer goede sfeer en ruime dansvloer. Elke dinsdag live muziek met de beste artiesten uit de stad. Ook als je geen salsafanaat ga je je hier vermaken. Maar ook in het eerder genoemde Parque Lleras zijn genoeg salsaclubs te vinden.

Paisa food

De keuken van Antioquia vormt één van de belangrijkste ingrediënten van de paisa-cultuur. Een typisch paisa-gerecht bestaat vaak uit bonen, rijst, gehakt en empanadas. Hartig dus. Misschien wat toeristisch maar Pueblito Paisa is een mooie plek voor een onvervalste paisa-maaltijd. Wie op zoek is naar voordelige lokale gerechten kan ook een kijkje in Plaza Minorista. Deze overdekte markt in San Benito telt ruim  2500 stalletjes waar allerlei lokalel lekkernijen aan de man gebracht worden.

Cultuur proeven in Medellín

Het theater van Medellín is een aanrader voor iedereen die houdt van klassieke muziek of ballet. Het opvallende symmetrische gebouw met het uiterlijk van een Spartaans fort is de thuishaven van het Philharmonisch Orkest. Je vindt Teatro Metropolitano de Medellín in het district Alpujarras. Heb je zin om een filmpje te pakken maar beheers je de Spaanse taal nog niet goed genoeg? Zet dan koers naar Centro Colombo Americano. Een cultureel centrum waar Engelstalige films met inhoud worden vertoond.

 

Terug naar introductie Medellín


Reisbestemmingen Colombia

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2024 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring