In Marbella is geen gebrek aan vermaak. Het uitgaanslieven ligt verspreid over verschillende delen van de stad. Het zal niet verbazen dat Marbella bovengemiddeld veel exclusieve restaurants en clubs kent. 

Tapas en (vis)restaurants in Marbella

Wie in Marbella de traditionele Spaanse uitgaanssfeer met tapas zoekt, kan daarvoor het beste naar het oude centrum gaan. Ga daarvoor bijvoorbeeld naar het drukbezochte El Estrecho dat goed verstopt zit in een smal straatje. Geliefd bij locals is ook Altamirano (Plaza Altamirano 3). Gespecialiseerd in vis en zeevruchten is dit een prima restaurant. Op 550 meter ten noordoosten van Plaza de los Naranjos vinden we El Gallo. Een restaurant waar lokaal gekookt wordt zonder pretenties. Nog zo'n familierestaurant met authentiek Spaans eten en met een mooie wijnkaart bevindt zich 500 meter ten zuidwesten van het plein: Taberna Gaspar. Eveneens goed aangeschreven is Bar Altamirano dat visgerechten serveert. Voor vis en zeevruchten, een slag luxer, kun je koers zetten naar Sociedad De Pesca Deportiva Marbella in de omgeving van Puerto Deportivo de Marbella. De populairste pizzeria in Puerto Banús? Dat is Pizzeria Picasso. Met een fraai uitzicht op de rijkelijk gevulde jachthaven is de setting hier een attractie op zichzelf.

Exclusieve restaurants 

Marbella telt maar liefst vijf restaurants met Michelinsterren en daarnaast de nodige exclusieve restaurants. Een daarvan is Olivia Valère dat je ten oosten van Playa de Venus vindt aan de Avenida Severo Ochoa. De meningen over dit restaurant, tevens een nachtclub, verschillen. Vaststaat dat de ambiance spectaculair is. Een culinair niveautje hoger? Bezoek dan het innovatieve en eveneens exclusieve Bibo Dani García. Het idee is een gastronomische ervaring waarbij nieuwe kooktechnieken worden toegepast op traditionele Andalusiche gerechten. Het restaurant draait om Dani García, de bekendste Andalusische chefkok.

Nachtleven

Een van de bekendste discotheken van Marbella is het eerdergenoemde Olivia Valère. Met een capaciteit van 1000 mensen en een exclusieve uitstraling met Arabische invloeden kun je hier een goed feestje in Marbellastijl vieren. Voor goede cocktails kun je polshoogte nemen bij Punto Faro dat aan de boulevard is gelegen in de omgeving van het oude centrum. Voor nog betere cocktails, in het bijzonder mojitos, gaan we naar naar El Palique dat in het oude centrum is gelegen voorbij Plaza de los Naranjos. 

Terug naar introductie Marbella


Reisbestemmingen Spanje

Steden Spanje

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2024 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring