Ook op uitgaansgebied heeft Málaga heel wat in huis.  Voor traditionele tapasbars en restaurants ga je naar het gezellige oude centrum van Málaga rondom de kathedraal en Plaza de la Merced. Of laat je verrassen door de kunstenaarswijk Soho met z'n street art en coole cafés. Of wijk uit naar een van de vele stranden die Málaga rijk is voor de lokale visspecialiteit: espeto de sardinas (gegrilde sardientjes). 
 

Tapasbars en bodegas in het oude centrum van Málaga 

El Pimpi kunnen we met recht een instituut noemen. Dat blijkt wel uit de vele prominenten die de oudste bodega van Málaga in de Calle Granada aandeden en vereeuwigd staan op de wanden bij het bargedeelte. Zowel overdag als 's avonds is El Pimpi nog steeds populair. Het is dan ook zeker een inspirerende plek om even binnen te stappen en te nippen aan de zoete streekwijn die zich goed laat smaken met een dessert. Málaga kent natuurlijk nog veel meer leuke (tapas)bars en restaurants en die vind je volop in de omgeving van Plaza de la Merced en de kathedraal en de hierop uitkomende smalle uitgaansstraten. 

Restaurants Málaga

Wie culinair en op wijngebied wil uitpakken doet er goed aan om Vino Mío te bezoeken. Een bijzonder goed aangeschreven restaurant gelegen bij Teatro Cervantes. In de omgeving van stadsstrand Malagueta vinden we El Refecorium (Calle de Miguel de Cervantes 8). Maar de maximale score bij Tripadvisor scoort het intieme La Alacena de Francis waar heerlijke vis geserveerd wordt. Iets buiten het centrum bevindt zich La Casa del Perro. Culinaire en originele hoogstandjes worden hier in een ontspannen omgeving geserveerd.  


Markten 
Málaga

Gelegen in het stadshart op maar een paar stappen van het geboortehuis van Picasso bevindt zich Mercado Merced. In de gerenoveerde markthal kun je een culinair aantrekkelijk aanbod verwachten van traditionele en innovatieve eetstalletjes. Zo vind je er Cot-Cot voor betere tortillas, Beher voor kwalitatief ham en La Cheserria voor de ultieme Spaanse kaas. 

Visrestaurants Málaga voor espeto de sardines

Veel traditionele visrestaurants (chiringuitos) zijn te vinden in de wijken/stranden Malagueta en Pedregalejo. Het stadsstrand Malagueta ligt het dichtst bij het centrum en El Cachalota is hier een van de chiringuitos die je kunt bezoeken. Ook in de oude visserswijk Pedregalejo komen de inwoners van Málaga graag hun gegrilde sardientjes eten. Een bekend visrestaurant hier is Mar De Pedregalejo. 

Kunstenaarscafés in El Soho en Lagunillas

Wie een artistiek sfeertje zoekt met street art en coole cafés gaat dit vinden El Soho. Deze wijk bevindt zich in het westen van het historisch centrum naast de Río Guadalmedina. Vergelijkbaar is Las Lagunillas, een voormalige achterbuurt, maar inmiddels een kunstenaarsbroedplaats. Bezoek hier bijvoorbeeld kunstcafé Las Camborias of de galerie El Retorno de Lilith.

Arabische sfeer in Málaga

De Arabische sfeer van Málaga proef je nog op verschillende manieren. Bijvoorbeeld met een bezoek aan een theehuis. In het oude centrum tegenover het Picasso Museum zit het veelgeprezen Teteria. Verwacht naast een imposant thee-aanbod ook heerlijke zoetigheid, zoals de huisspecialiteit chocoladetaart. En voor wie er in gelooft: de thee zou helpen tegen een dip.  

Theater, flamenco en live muziek in Málaga 

Liefhebbers van theater en flamenco zetten koers richting Teatro Miguel de Cervantes. Elke avond valt hier wel een voorstelling te beleven. Voor flamenco en een onvervalst cultureel avondje ben je ook aan het juiste adres bij Vista Andalucia of Onda Pasadena Jazz Club. Veel interessante muziekhuizen en poppodia zijn verder te vinden aan de linkeroever van de Guadalmedina. Hier bevindt zich bijvoorbeeld The Hall (Calle Heroe de Sostoa, 63) voor livemuziek met veel rock en pop. Voor nog grotere acts ga je naar Sala Trinchera of het nabijgelegen Paris 15. 

 

Terug naar introductie Málaga


Reisbestemmingen Spanje

Steden Spanje

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2024 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring