Lima wordt wereldwijd geroemd om haar frisse blik op gerechten, creatieve receptuur en grensoverschrijdende maaltijden. Lima is dan ook voor elke culinaire reiziger een spannende gastronomische ervaring. Hieronder volgt een selectie van toprestaurants en topgerechten voor alle budgetten verspreid over verschillende districten. Verder vind je hier een aantal verrassende stapsuggesties voor de echte nachtbrakers.

Restaurants in Miraflores
Een van de bekendste restaurants van Miraflores is Rosa Nautica. Dit exclusieve maar voor westerse begrippen goed betaalbare restaurant ligt in de zee en kan via een spectaculaire pier betreden worden. De ceviche is er fantastisch, maar volgens veel limeños moet je voor de beste zeevruchten in Lima toch echt zijn bij Pescados Capitalel (Av. Mariscal la Mar 1337). Ook Punta Sal aan de Parque Raimondi staat goed aangeschreven. Een bonus vormen de ocean views hier. Maar het kan culinair ook een stuk laagdrempeliger. Ga hiervoor bijvoorbeeld naar Lucha (Av Santa Cruz 847) en bestel hier een sánguche, de Peruaanse sandwichvariant. Het allerbeste restaurant van Miraflores en Lima? Ga daarvoor naar Central (Calle Santa Isabel 376). Het restaurant van Virgilio Martínez Véliz stond op plaats 4 in de ‘Top 50 Beste Restaurants ter Wereld’ en werd maar liefst drie keer op rij gekozen tot 'Beste Restaurant van Latijns-Amerika'.

Restaurants in San Isidro
Voor een sublieme combinatie van Peruaans en Japans eten ga je naar restaurant Matsuei de place. Volgens insiders wordt hier de beste sushi van Lima bereid. Maar ook bij Oceanika in de wijk San Borja is de sushi niet te versmaden. Ook het legendarische Astrid Y Gastón is tegenwoordig te vinden in het San Isidrio district. Naast het restaurant zit in hun 18e eeuwse hacienda ook een laagdrempeliger bistrobar waar gasten met een wisselend dagmenu keer op keer verrast worden. 

Het nachtleven van Miraflores
Voor buitenlanders is Miraflores de meest overzichtelijke en veilige uitgaansoptie. Je kunt er de hele nacht feesten tussen hippe en rijke mensen in een relatief veilige omgeving. Bekende uitgaansadresjes zijn Jazz Zone, Huaringas of Gótica. Of bezoek het veelzijdige Larcomar dat een machtig uitzicht biedt op de oceaan. In dit winkelcentrum bevindt zich een verscheidenheid aan barretjes, restaurants, casino's en discotheken.

Voetbalbars
Ben je net als veel Peruanen een voetbalfanaat? Ga dan langs bij El Estadio Fútbol Club aan de Plaza San Martín in het historisch centrum. In dit voetbalhonk kun je een biertje drinken of een lekker Peruaans gerecht eten terwijl je aan alle kanten omringd wordt door voetbalshirts, foto’s, sjaals en ontelbare televisieschermen met een oneindige hoeveelheid voetbal. Ook onderhoudend, obers lopen hier rond in een scheidsrechterstenue. Kortom, de perfecte plek om de Peruaanse voetbalklassieker Allianza Lima-Universitario te bekijken. Het reserveren van een tafeltje is voor deze Peruaanse klassieker of bijvoorbeeld Barcelona-Real Madrid bepaald geen overbodige luxe.

Pisco sour in Pueblo Libre
Een andere leuke uitgaanswijk in het zuidwestelijk deel van het historisch centrum van Lima is Pueblo Libre. En dan vooral vanwege Bodega Sanitago Queirolo - the place to be om in Lima een goede pisco sour weg te tikken, want daarvoor zijn we ook in Lima Deze oude bar verkoopt pisco van de bekende bodega Santiago Queirolo uit het plaatsje Pisco, dus op kwalitatieve pisco sour kun je rekenen!

Pueblos jovenes: voor de avonturiers
Doordat veel bevolkingsgroepen uit de Andes in jaren 80 en 90 naar Lima trokken zijn er zogenaamde jonge wijken (pueblos jovenos) aan de rand van de stad ontstaan. Inmiddels zijn sommige van deze wijken uitgegroeid tot hippe buurten waar het uitgaansleven echt één groot Zuid-Amerikaans feest kan zijn. Leef je buit in een van de clubs van Los Olivos. Bijvoorbeeld Karmaba, een salsoteca waar je los kunt gaan op salsamuziek. Luister je liever naar rock? Ga dan naar Kobus. Maar wees op je hoede, lang niet alle wijken zijn er even goed aan toe en sommige plekken kun je als toerist echt beter mijden.
 
 

 

Terug naar introductie Lima


Reisbestemmingen Peru

Rubrieken

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2021 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring