Op uitgaansgebied kent Las Palmas de Gran Canaria twee prominente zones: het havengebied en het historisch centrum. Het oude centrum doet Spaans aan, terwijl het havengebied internationaler en toeristischer is. Las Palmas kent restaurants in alle soorten en maten, maar de specialiteit van het eiland is zonder twijfel vis. In Las Cantares zitten veel internationale restaurants maar ook authentieke visrestaurants. In het oude centrum kun je o.m. Spaanse tapasbars en restaurants verwachten. 

Las Canteras

The Couple is een sympathiek ontbijtadresje aan de Paseo de las Canteras. Het richt zich duidelijk op de internationale reiziger. Goede menu-opties zoals 'Spanish Style'. Een aanrader vlakbij de promenade is ook Cafetería Churrería Mercado del Puerto. Restaurants in overvloed vind je aan de Paseo Canteras. Een inmiddels bekende naam is Amigo Camilo. De filosofie van dit visrestaurant slaat aan: vissen en zeevruchten rechtstreeks uit de zee zonder opsmuk serveren. Je kiest zelf een vis uit de vitrine. Een lokale favoriet is zeebaars: Sana. Als je de andere kant van de Canteras opgaat dan loop je snel aan tegen Basal Grill & Beach. Iets verder noordelijker dicht bij de zeepromenade vinden we het eveneens goed aangeschreven en compacte Lonja. 

Historisch centrum: Vegueta en Triana

Het gezelligste uitgaansgedeelte van het historisch centrum is Vegueta. In de omgeving van de kathedraal, niet ver van de zeekant, vind je verscheidene uitgaansstraten die vanaf donderdagavond bruisen. Zoals de uitgaansstraat Mendizábel waar tal van gezellige cafés zitten. In Triana, richting het noorden, bevinden zich uitgaansplekken aan en voorbij de Alameda de Colón. Neem overdag een kijkje bij Hotel Madrid aan de fraaie Alameda de Colón waar het terras uitnodigt om neer te strijken. Stap ook even binnen waar je verrassende foto's van  prominenten kunt verwachten. Nog fraaier is het nabijgelegen statige Gabinete Literario. In deze privéclub kun zowel binnen als buiten in stijl genieten van een versnapering.


Terug naar introductie Las Palmas de Gran Canaria


Reisbestemmingen Spanje

Steden Spanje

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2024 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring