Eten en uitgaan is een van de hoofdattracties van Guayaquil. Op gastronomisch vlak kent Guayaquil een rijk (vis)aanbod dankzij de nabijheid van de Pacifische Oceaan. Een lokale favoriet is encebollado, dat bestaat uit onder meer tonijn, maniok en ui. 

Malecón 2000

Ook op uitgaansgebied is veel vertier te vinden aan en rondom de Malecón 2000. Tijdens speciale gelegenheden, zoals oud en nieuw, vinden er vaak concerten en ander straattheater plaats op de Malecón. Een aangename plek aan de rivieroever om te eten is El Mercado del Río. Het is een hippe hal met verscheidene eettentjes. In de weekenden ook vaak live muziek.

Restaurants Guayaquil

Internationale restaurants vind je vooral in Urdesa. Een weg die voert naar Samborondón en het centrum. Goed aangeschreven staat Lo Nuestro. Gericht op Ecuadoraanse en Latijns-Amerikaanse gerechten bevindt het restaurant zich aan de Avenida Estrada 903. 

Bars Guayaquil

Om het bohemische leven op te slurpen zet je koers naar de Las Peñas wijk. La Paleta was een prachtig bohemienlokaal in de pittoreske straat Llona, maar is inmiddels gesloten.

 

 

Terug naar introductie Guayaquil


Reisbestemmingen Ecuador

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2023 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring