Om het simpel te houden sla je in Guatemala-Stad op uitgaansgebied toe in Zona 10, ofwel Zona Viva. Ook Zona 14 biedt een luxer uitgaansaanbod. Zona 1, het historisch gebied, is een aanrader voor wie bijvoorbeeld voordelig en lokaal wil eten en lokaal wil uitgaan in een weinig toeristische setting. 

Goedkoop eten in Zona 1

In Zona 1 vind je een heel scala aan restaurants, en markten, waar je goed en scherp geprijsd kunt eten. De afgelopen jaren hebben ook coole koffiebarretjes hun intrede gedaan in Zona 1. In La Bodeguita del Centro (Zona 1) kun je elke donderdag tot zaterdag terecht voor live muziek, maar ook worden er films gedraaid, tentoonstellingen en lezingen gehouden, en wordt er toneel gespeeld.

Exclusief uitgaan in Zona 10

Zona 10 biedt het grootste aanbod uitgaansmogelijkheden gericht op de rijkere hoofdstedelingen toeristen. Je kunt er bijvoorbeeld veel betere restaurants vinden. Omdat er veel gepatrouilleerd wordt is het tevens een van de veiligste wijken van de stad is. Voor wat later op de dag. Bekende bars en clubs zijn bijvoorbeeld Shakespeare's Pub en El Establo.

Andere zonas

Colloquia is een funky en veelzijdige bar in Zona 9. Er zijn poëzieavonden op dinsdag en elke donderdag hoor je er techno-, trance- en housemuziek. Het is één van de hotspots en zeker een bezoekje waard. 
 

Terug naar introductie Guatemala-Stad


Reisbestemmingen Guatemala

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2024 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring