Guadalajara's uitgaansleven ligt verspreid over verschillende wijken. Culinair mag Guadalajara gerekend worden tot Mexico's interessantste steden. Platillos típicos van Guadalajara zijn onder meer pozole (een soepsoort op basis van maïs), frijoles charros (soep met bonen), tamales (maïsblad met vulling), enchiladas (maïspannekoeken) en tostadas (toast). Nog lokaler is tortas ahogadas, een broodje gedoopt in bonen. 

Chapultepec

In het stadsdeel Chapultepec vind je veel van de beste restaurants uit de stad. Hier zat ook beste restaurant van de stad dat inmiddels gesloten is: Lula Bistro. Elk gerecht op de Frans-Mexicaanse kaart van Lula Bistro was verrassend en creatief. 

Historisch centrum

Wie avontuurlijk is ingesteld en goed en heel voordelig wil eten neemt een kijkje bij Mercado San Juan de Dios. In het bijzonder voor smakelijke tacos en tortas. Het oude centrum als geheel is voor een grote stad als Guadalajara relatief rustig, maar kent genoeg aardige restaurants en barretjes. Ten westen van de kathedraal vind je een reeks meer traditionele cafés en restaurants. 
 

Terug naar introductie Guadalajara


Reisbestemmingen Mexico

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2023 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring