Granada is een ware studenten- en toeristenstad wat garant staat voor drukte en gezelligheid. Maar toch is het raadzaam ook buiten de toeristische gebieden een kijkje te nemen voor bijzondere uitgaansadresjes. Dompel je op uitgaansgebied ook onder in de rijke Moorse cultuur van de stad. Dat kan met kleurrijke theehuisjes en smakelijk Arabische restaurants en flamenco.  

Centrum Granada: tapasbars 

Het drukste uitgaansgebied van Granada bevindt zich achter de Plaza Nueva waar een aantal smalle uitgaansstraatjes liggen bezaaid met barretjes en kababzaakjes waar veel jongeren op afkomen. De bekendste tapasbar van Granada vinden we op een steenworp afstand van de Plaza Nueva in de Calle Almireceros: Bodegas Castañeda. In de nabijgelegen Reyes Catolicos vinden we het bij lokale bewoners geliefde Los Manueles. Een veelzijdig etablissement dat is uitgerust met een sfeervolle bar en een eetruimte met tafels waar je ook volledige maaltijden kunt nuttigen. Als we een paar blokken noordelijker opschuiven dan komen we uit bij Saint Germain (Calle Postigo). Daar worden heerlijke tapas en wijnen geserveerd. Nabij vinden we ook El Bar de Fede waar de tapas zo mogelijk nog beter zijn.

Studentensfeer aan en rondom de Plaza de la Universidad 

De omgeving van Plaza de la Universidad is interessant om studentensfeer op te snuiven net als interessante live muziekadresjes. Liefhebbers van rock nemen wat dat betreft zeker een kijkje nemen bij Bar de Eric. Goed om te weten dat de eigenaar drumt in een bekend band uit Granada. Muziekverzamelaars zullen glimlachen zodra ze een stap zetten in het intieme Discos Bora-Bora. Naast een imposante platencollectie zijn er af toe ook optredens in de zaak. 

Romantiek in Paseo de los Tristes  

De Paseo de los Tristes is een zeer pittoreske promenade om een terrasje te pakken. Bijvoorbeeld op een mooie zwoele zomeravond. Niet in de laatste plaats vanwege het magistrale uitzicht dat je hier hebt op de machtige muren van het Alhambra. 's Avonds ook nog eens prachtig verlicht. Op zoek naar koffie, zoetigheid, ontbijt en niet te versmaden broodjes? Neem dan vooral een kijkje bij het goed aangeschreven Minuit Pan & Cafee (Calle Fátima 6).  

Moors Albaicín

In de Moorse wijk Albaicín zijn een aantal fijne zaakjes te vinden. Taberna 22 is een heerlijk alternatief muziekbarretje met smaakvolle muziek en een tapa bij elke drankbestelling. Zit je liever buiten? voeg je dan bij de studenten op het piepkleine terras uitkijkend op de Moorse straatjes. Voor een Moorse maaltijd kun je een brengen aan het veelgeprezen Arrayanes. Hoewel dit mooie restaurant al lang geen geheim meer is, zijn de maaltijden (zoals de niet te versmaden stoofschotel) nog steeds prima voor elkaar. En als je toch op de Arabische tour bent, bezoek dan ook een theehuis. In Granada niet zelden uitgerust met een kleurrijk interieur met ornamenten, kroonluchters en kussentjes een mooie plek voor verse munt- of kruidenthee of misschien wel de waterpijp.

Flamenco in Granada

Flamenco en de oude zigeunerwijk Sacromonte zijn synoniemen. Maar eerlijk is eerlijk, de ware flamenco is hier al enige tijd niet meer vinden. Zigeuners ontwikkelden in Sacromonte ooit een eigen stijl, een uitbundige mix van traditionele flamenco en Arabische buikdans. In Sacromonte vind je verschillende 'flamencogrotten' waar je (commerciële) flamencoshows kunt bijwonen. Een goed adresje in Sacromonte? In Peña la Platería kun je op donderdagavond om 22:00 kwalitatieve flamenco-voorstellingen verwachten. Goede flamenco en weinig toeristen. 


 

Terug naar introductie Granada


Reisbestemmingen Spanje

Steden Spanje

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2024 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring