El Tunco heeft voor buitenlandse toeristen het beste uitgaansleven van El Salvador in de aanbieding. Op een klein oppervlak én in een veilige omgeving biedt het stranddorp volop uitgaansplekken. En dit past in de traditie van El Tunco want de surfplaats staat al vele jaren bekend om zijn wilde strandfeesten in de weekenden waarbij niet zelden de nacht wordt doorgebracht op het strand onder de sterrenhemel met een passend kampvuur. 
 

Strandtenten El Tunco

De bekendste uitgaansplek van El Tunco? Dat is ongetwijfeld La Bocana. Deze strandtent ligt aan een strandvolleybalveld waar overdag potjes volleybal worden afgewerkt. Het is zeker relaxt om hier overdag neer te strijken met een Cerveza Pilsener (het lokale bier), wat volleybal te kijken en te luisteren naar de Latijns-Amerikaanse klanken die vanaf het houten strandhuis klinken. La Bocana is van alle markten thuis: het is zowel een restaurant als een uitgaansplek. Op de internationale, tamelijk toeristische kaart staat gelukkig ook de nodige vis, rechtstreeks uit de zee geplukt. Ook de cocktailkaart met daarop een stuk of 20 gevaarlijke cocktails, is het vermelden waard. Of bezoek D'Rocas. In de weekenden verandert deze plek in een hippe club waar je tot de vroege uurtjes kunt dansen op house, salsa en reggaeton. 
 

Restaurants

Het kleine El Tunco biedt behoorlijk wat keuze. Van resortachtige restaurants tot eenvoudige familierestaurantjes waar je op de kaart lokale gerechten als ceviche en mariscos zult aantreffen. Naast het eerdergenoemde La Bocana is Roca Sunzal een bekende naam. Dit wat duurdere hotel beschikt over een goed restaurant. In dit rijtje past ook Kayu Resort. 
 

Ontbijt, lunch en Salvadoriaanse koffie

Naast Papaya's Lodge (op de hoek) zit Esquina La Comadre. Een lokaal eettentje geschikt voor een ontbijt of snack. Een leuke adresje voor lokale sandwiches is Coyote Cojo. Probeer er eens de Popoyane Cheese. Een heerlijk broodje met gesmolten streekkaas en tomaat, geserveerd met vers tropisch fruit! En neem voor goede Salvadoriaanse koffie zeker ook een kijkje bij Dale Dale Cafe. 
 

 
 
 

Terug naar introductie El Tunco


Reisbestemmingen El Salvador

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2022 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring