El Puerto de Santa María is een levendig, bruisend havenstadje waar het vooral in het hoofdseizoen losgaat. Als sherrystad drink je in El Puerto natuurlijk een glaasje in één van de vele bodegas die de stad rijk is. Culinair staat de havenstad van Andalusië vooral bekend om zijn visgerechten. Daarnaast kun je er een heel scala aan fijne restaurants en (tapas)bars verwachten die je in het laagseizoen zo'n beetje voor jezelf hebt. 

(Vis)restaurants

Een van de lokale visspecialiteiten van El Puerto de Santa María is urta roteña: zeebrasem gekookt in een combinatie van witte wijn, tomaten, peper en tijm. Probeer hem bijvoorbeeld in het goed aangeschreven La Pescaderia. Ook de rode tonijn is hier een aanrader. Het nabijgelegen Romerijo kunnen we met recht een visinstituut noemen. Behalve een uitstekend visrestaurant en een afhaallocatie is Romerijo ook een bekende Andalusische visleverancier. Combineer er een visgerecht met een heerlijke streekwijn en je hebt het 'El Puerto-gevoel' helemaal te pakken. Zoek het je meer in vlees? Bezoek dan het no-nonsense vleesrestaurant Mesón del Asador. Mooie stukken vlees met patatjes met flinke zeezoutkorrels gaan er goed in aan de houten tafels.   

Tapas

De tapasbars van El Puerto staan bekend als zeer goed. En dat geldt zeker voor Meolla Bar-Restaurante. Verwacht innovatieve (tapas)gerechtjes gemaakt om te delen met tafelgenoten. De eveneens uitstekende wijnen staan op de muur vermeld. Wat je moet bestellen? Probeer de pluma iberica, miniburger, ceviche of de alcachofas en tempur, om er maar een paar te noemen. Het is allemaal raak in dit intieme restaurant. Wat formeler gaat het er aan toe in het elegante Toro Tapas dat deel uitmaakt van Bodega Osborne. Gerechten zijn prima voor elkaar. Het legertje bedienden kan wat opdringerig zijn als het er niet al te druk is. 

Sherry

Sherry kun je in El Puerto de Santa María het best ervaren in een van de bodegas. Voor een serieuze rondleiding (ze beginnen vanaf 10:00 in de ochtend) en proeverij kom je al snel uit bij Bodegas Osborne. Je betaalt 18 euro per persoon waarvoor een informatieve proeverijtje is inbegrepen met 5 drankjes die je de verschillende smaken laten begrijpen. Je kunt ook een minder grote bodega bezoeken, zoals bijvoorbeeld Bodegas Grant. Bij de kleinere bodegas kan het geen kwaad om vooraf te checken wanneer de proeverijen plaatsvinden en/of te reserveren.  

In de omgeving van het strand

El Puerto heeft ook nog een andere uitgaanstroef in handen: stranden. In de zomermaanden transformeert El Puerto, in het bijzonder het strandgedeelte, in een bruisend uitgaansgebied waar Spanjaarden uit heel het land neerstrijken. De meeste uitgaansgelegenheden vind je bij de stranden Santa Catalina en Valdelagrana. Daar kan tot in de vroege uurtjes gefeest worden. Een fijn zaakje in de omgeving van Playa de Puntilla aan het einde van de rivierpromenade is María Castaña. Zowel geschikt voor een koffie, copa of een fijn diner. 
 
 
 

Terug naar introductie El Puerto de Santa María


Reisbestemmingen Spanje

Steden Spanje

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2024 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring