In de zomermaanden is El Puerto de Santa María een levendige, zeg maar gerust bruisend stadje. Maar wie buiten het hoofdseizoen komt, zal een veel rustiger sfeer aantreffen. El Puerto wordt culinair geroemd om zijn visgerechten. De lokale visspecialiteit is urta roteña, oftewel: zeebrasem gekookt in een combinatie van witte wijn, tomaten, peper en tijm. En natuurlijk hoort een glaasje sherry erbij in de havenstad. 

Visrestaurants
 Als het even kan, bezoek dan ook het visinstituut Romerijo. Behalve een fantastisch visrestaurant (en afhaallocatie) is Romerijo een grote visleverancier die grote bekendheid geniet in Andalusië. Combineer hier een visgerecht  met een heerlijke streekwijn en je hebt het ‘El Puerto-gevoel’ helemaal te pakken.

Tapas en sherry
De tapasbars van El Puerto staan bekend als zeer goed. In veel zaken zul je ook grote vaten sherry aantreffen waaruit verschillende soorten sherry worden geschonken. Ga hiervoor bijvoorbeeld naar het sfeervolle El Patio de las 7 Esquinas waar ook prima tapas worden geserveerd. 

Strandfuifen
In de zomer heeft El Puerto nog een andere uitgaanstroef in handen: de stranden. Het deftige El Puerto, en dan in het bijzonder het strandgedeelte, verandert deze periode in een bruisend uitgaansgebied waar Spanjaarden uit heel het land op afkomen. De meeste uitgaansgelegenheden vind je bij de stranden Santa Catalina en Valdelagrana waar tot in de vroege uurtjes gefeest kan worden. 
 
 
 

Terug naar introductie El Puerto de Santa María


Reisbestemmingen Spanje

Steden Spanje

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2022 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring