Cusco is de populairste toeristenstad van Peru en dat maakt dat er geen gebrek is aan uitgaansmogelijkheden. Sterker nog, per vierkante meter geldt Cusco zelfs als de beste feeststad van Peru. Ook culinair valt er genoeg te beleven. Verschillende Peruaanse toprestaurants streken al neer in de populaire Andes-stad waaronder restaurant Chicha bestierd door de vermaarde Peruaanse chefkok Gastón Acurio. 

Restaurants in Cusco

Cusco telt volop goede restaurants waarvan de meeste zich bevinden in het centrum en San Blas. Om maar gelijk te beginnen met het bekendste en best beoordeelde restaurant: Chicha. Op de kaart vind je ook pastas, pizza's en hamburgers, maar dan wel bereid met een originele Peruaanse twist. Een andere grote naam, pal aan de Plaza de Armas, is Limo. Hier ben je op je plaats voor modern Peruviaans eten en overigens ook fantastische cocktails. We gaan nog maar even door met goede restaurants. Incanto op zijn beurt staat bekend om zijn pizza's maar ook typisch Peruaanse gerechten als aji de gallina en locro de zapallo. 

Nachtleven Cusco

Waar een pisco sour drinken in Cusco? Bezaaid met barretjes en discotheken waar je tot de late uurtjes kunt uitgaan is Plazas de Armas met afstand het drukste uitgaansgebied  Een van de beste party plekken hier is Mythology, vooral na middernacht. Voor intiemere uitgaansplekken kun je het beter zoeken in San Blas. Ben je de vele toeristen echt even zat? Bezoek dan eens een lokale muziekbar. Naast maisbier (een echte Cusco specialiteit) kun je een flink portie panfluit en elektrische gitaar verwachten. 

Koffie en zoetigheid

Voortreffelijke zoetigheid en koffie in willekeurige volgorde vind je bij La Bondiet, in de Calle Heladeros tegenover Iglesia la Merced. Probeer de frappuccino met één van de heerlijke gebakjes! Ook de sandwiches zijn niet te versmaden. Een zeer populair lokaal (koffie)adresje is Cafe Ayllu (Calle Almagro, No. 133). Je kunt er terecht voor een power ontbijtje, koffie en yoghurt en klassieke muziek, want die klink heerlijk op de achtergrond. 


Terug naar introductie Cusco


Reisbestemmingen Peru

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2024 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring