Cusco is de populairste toeristenstad van Peru en dat maakt dat er geen gebrek is aan uitgaansmogelijkheden. Sterker nog, per vierkante meter is Cusco de beste partystad van Peru. Ook culinair valt er genoeg te beleven. Verschillende Peruaanse toprestaurants streken al neer in de populaire Andesstad waaronder restaurant Chicha bestierd door de vermaarde Peruaanse chefkok Gastón Acurio. 

Restaurants in Cusco
Cusco telt volop goede restaurants waarvan de meeste zich bevinden in het centrum en San Blas. Om maar gelijk te beginnen met het bekendste en best beoordeelde restaurant: Chicha. Verrassenderwijs vind je hier op de kaart ook pastas, pizzas en zelfs hamburgers, maar gelukkig wel bereid met een originele Peruaanse twist. Een andere grote naam, pal aan de Plaza de Armas, is Limo. Hier ben je op je plaats voor modern Peruviaans eten, maar laten we hier ook de fantastische cocktails niet uitvlakken. We gaan nog maar even door met goede restaurants. Incanto op zijn beurt staat bekend om zijn pizzas maar ook typisch Peruaanse gerechten als aji de gallina en locro de zapallo

Nachtleven Cusco
Waar een pisco sour drinken in Cusco? Plazas de Armas is met afstand het drukste uitgaansgebied bezaaid met barretjes en discotheekjes waar je tot de late uurtjes kunt uitgaan. Een van de beste party plekken hier is Mythology, vooral na middernacht. Intiemere uitgaansplekken zijn te vinden in San Blas, maar ook in deze wijk kan een goed feestje gevierd worden. Zo'n adresje is 7 Angelitos. Hier kun je terecht kunt als echt allesgesloten is. Ben je de vele toeristen even zat? Bezoek dan een lokale muziekbar. Naast maisbier (een ware Cusco specialiteit) word je er getrakteerd op een flink portie panfluit en electrische gitaar. 

Koffie en zoetigheid
Voortreffelijke zoetigheid en koffie in willekeurige volgorde vind je bij La Bondiet, in de Calle Heladeros tegenover Iglesia la Merced. Probeer de frappuccino met één van de heerlijke gebakjes! Ook de sandwiches zijn niet te versmaden. Een zeer populair lokaal (koffie)adresje is Cafe Ayllu (Calle Almagro, No. 133). Je kunt er terecht voor een power ontbijtje, koffie en yoghurt en klassieke muziek, want die klink op de achtergrond. Een ambachtelijk ijsadresje? Bezoek dan El Hada aan de Arequipa 167.

Terug naar introductie Cusco


Reisbestemmingen Peru

Rubrieken

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2020 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring