Cuernavaca kent een levendig uitgaansleven, ook dankzij de grote studentenpopulatie en expats. Cuernavaca kent een bovengemiddeld aanbod comidas corridas. Eenvoudige eetzaakjes met traditionele Mexicaanse gerechten tegen vriendelijke prijzen. Eén van de regionale specialiteiten is Cecina Yacapixtla, een vleessoort met een zachte smaak, vaak geserveerd met guacamole-saus. De stad kent ook verscheidene taquerias, en kent zelfs een ware taco-straat: Nueva Inglaterra. 

Restaurants Cuernavaca 

La India Bonita is niet alleen het oudste restaurant van Cuernavaca, maar wordt nog steeds uitstekend beoordeeld. Op de kaart van dit aangename restaurant met een rustige atmosfeer prijken tal van Mexicaanse klassiekers. Italiaans? Dan is Marco Polo je beste keuze  in de stad. Ook dit restaurant waar je op het balkon uitkijkt op de kathedraal kent een aantrekkelijke setting. Voor tacos is El Grano del Oro al lang een goed aangeschreven adresje. Andere uitstekende restaurants in Cuernacaca zijn El Origin en House Restaurant. Voor comida corrida is Los Campesinos een aanrader. 
 

Stappen rondom de Plazuela del Zacata 

De meeste bars in Cuernavaca vind je bij Plazuela del Zacata en de aangrenzende Las Casas, ten zuiden van het zócalo. Je kunt er een levendig aanbod kroegen verwachten. Een aanrader hier in een iets rustiger setting is Mercado Comonfort. Een soort van markthal concept waar een drankje zich goed laat smaken met een gevarieerd aanbod gerechtjes. Voor dansen in clubs ga je een paar kilometer in oostelijke richting, in de wijk Lomas del Mirador. 

 

Terug naar introductie Cuernavaca


Reisbestemmingen Mexico

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2023 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring