Cuernavaca kent een levendig uitgaansleven, niet in de laatste plaats vanwege de grote populatie studenten. Ook de buitenlandse studenten en expats dragen hun steentje bij. Cuernavaca kent ook een groot aanbod restaurants. 

Mexicaans eten
In Cuernavaca vind je volop comidas corridas (traditionele Mexicaanse gerechten). Eén van de regionale specialiteiten is Cecina Yacapixtla,  een vleessoort met een zachte smaak, vaak geserveerd met guacamole saus. De stad kent verscheidene taquerias. Er is zelfs een heuse tacostraat te vinden in Cuernavaca bezaaid met tacobars: de Nueva Inglaterra. Hier eet je de beste tacos van de stad, bijvoorbeeld in het goed aangeschreven El Grano del Oro.

Restaurants 
La India Bonita is het oudste restaurant van Cuernavaca. Op de kaart staan goede en scherpgeprijsde Mexicaanse gerechten. Het restaurant kent een aangename, rustige atmosfeer en beschikt over een mooie patio. Italiaans? Dan is Marco Polo je beste keuze. Ook dit restaurant (tegenover de kathedraal) kent een aantrekkelijke setting.
 
Stappen rondom de Plazuela del Zacata 
Het uitgaansmekka van Cuernavaca is de Plazuela del Zacata en de aangrenzende Las Casas, waar je de meeste bars vindt. Eén van de beste clubs in de stad is El Alebrije (ook gevestigd in andere Mexicaanse steden), een kilometer in noordoostelijke richting vanaf Plazuela del Zacata. Je kunt er een verscheidenheid aan muziekstijlen verwachten.

 

Terug naar introductie Cuernavaca


Reisbestemmingen Mexico

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2022 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring