In Córdoba kun je een aantal typisch Argentijnse uitgaansingrediënten verwachten. Vleesdelicatessen zijn ook in Córdoba nooit ver weg. Voor het echte uitgaansleven zet je koers naar Nueva Córdoba met legio mogelijkheden. Córdoba heeft haar eigen muziek: Cuarteto. Een tropische mix van viool, piano, accordeon en bas. De opzwepende tonen zijn live te horen op verschillende locaties in de buitenlucht, maar pas wel op voor zakkenrollers.

Restaurants  

Opvallend genoeg zijn in het centrum van Córdoba opvallend weinig restaurants te vinden die de moeite waard zijn. Een van de uitzonderingen is Alfonsina (Duarte Quiros 66). Daar vind je op de kaart veel klassieke Argentijnse gerechten waarnaar we naar op zoek zijn. Een aanzienlijk groter aanbod van eetgelegenheden vind je in Nueva Córdoba.  

Cafés en discotheken in Nueva Córdoba.

De jonge mensen brengen de avond en nacht het liefst door in de uitgaanswijk Nueva Córdoba. Hier kun je in één van de vele pubs een drankje drinken om vervolgens heerlijk te dansen in de nachtclubs die tot een uur of 7 (!) in de ochtend open zijn. Voor de wat chiquere nachtclubs ga je naar de wijk Chateau Carreras. De populairste discotheek daar is Carreras. Een relatief nieuwe wijk met de nodige uitgaansplekken is El Basto dat niet al te ver van het centrum is gelegen.

Tango in Córdoba

In Córdoba kan de tango op allerlei manieren ervaren worden. Je kunt bijvoorbeeld kijken hoe de tango door fantastische Argentijnse dansers wordt uitgevoerd. Nog beter is de tango zelf (leren) dansen in een van de vele danscafés (milongas) die Córdoba rijk is. Een leuke en gratis milonga op het San Martínplein is Milonga de la Plaza. Daar kun je tot in de vroege uurtjes dansen en genieten van de muziek. In El Arrabal kun je dagelijks danslessen volgen, zodat je niet totaal ongeoefend op de vloer aantreedt. Goed om te weten: op donderdag tot en met zaterdag zijn er fantastische tangoshows.
 

Terug naar introductie Córdoba


Reisbestemmingen Argentinië

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2023 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring