Ook uitgaan vindt voor een groot deel plaats op de markt van Chichicastenango. Verwacht verder een ruim aanbod restaurants die leven van de grote stroom bezoekers die Chichicastenango aandoen. De meeste restaurants en eetzaakjes vind je aan en rondom het centrale plein. 

Eten op de markt

Avontuurlijke eters kunnen toeslaan op de markt van Chichicastenango. Je kunt er een ruim en scherp geprijsd aanbod van lokale gerechten en hapjes verwachten, zoals heerlijke enchiladas. 
 

Ontbijten op de plaza

Ook lokaal maar toegankelijker voor buitenstaanders zijn de eethuisjes aan het centrale plein die grenst aan de markt. Hier wordt stevige hooglandkost geserveerd als tortillas (ma├»spannenkoeken) en frijoles (bruine bonen). Ook de huevos revueltos (roereieren) zijn hier niet te versmaden. 
 

Restaurants

Chichicastenango kent een aantal op het eerste gezicht wat kitscherige restaurants waar een leger aan jonge obers de toeristen al opwachten, vooral 's middags tijdens marktdagen. 's Avonds daarentegen heb je in deze restaurants het rijk alleen. Een restaurant dat past in dit plaatje is Maya Inn. Dit degelijke restaurant, tevens een hotel, kent een kwalitatieve kaart dat volledig is afgestemd op westerse gasten. Nog iets beter aangeschreven is Casa San Juan gerund door een vriendelijke eigenaar.
 
 

Terug naar introductie Chichicastenango


Reisbestemmingen Guatemala

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2022 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring