Cartagena is een heerlijke uitgaansstad. Van romantische tafelen in het betoverende oude centrum tot lange Caribische nachten met salsamoves in Getsenamí, je kunt het hier allemaal beleven. Daarnaast blinkt Cartagena culinair uit met specialiteiten als arroz con coco (kokosrijst), gerookte vleesballetjes, gefrituurde mais, ceviche en tal van andere vissoorten en zeevruchten. Daarnaast ook een bovengemiddeld aanbod internationale restaurants. 

Terras op de Plaza de los Coches in Cartagena 

Uitgaan in El Centro

Uitgaan in het historisch centrum is reuze makkelijk. Je ploft gewoon neer op één van de sfeervolle terrassen, altijd in een prachtig decor en altijd met een niet te versmaden Caribisch zeebriesje. Ver lopen is niet nodig, want zodra je El Centro binnenstapt, loop je direct aan tegen een groot terras op Plaza de los Coches. Op dit zeer sfeervolle plein staat het meest levendige terras van het historisch centrum gemaakt voor een ijskoud biertje of cocktail in de tropische nacht. Ongeveer diezelfde sfeer kun je verwachten op het terras bij het hippe Café del Mar. Een mojito doet hier 10 euro (!) maar het uitzicht op de zee en de sfeer maken dit ruimschoots goed. Wie na een paar goede cocktails wil gaan dansen vindt in El Centro genoeg clubs en discotheekjes. Houd rekening met toegangsprijzen, niet zelden in dollars te voldoen.

Stappen in Getsemaní

Veel Cartageners en toeristen gaan in het weekend naar de Calle del Arsenal in Getsemaní. Zeg maar de uitgaansstraat van Cartagena bezaaid met discotheken en bars. Eén daarvan is Mister Babilla, een vrij toeristische discotheek met veel salsa en reggaeton en waar ook nog aardig gegeten kan worden. Ook in de Calle de la Media Luna zitten genoeg leuke uitgaansplekken, met vooral veel laagdrempelige kroegjes waar je ook ongetwijfeld veel reizigers zult treffen. Op zoek naar goede live bands en frisse mojitos? Zet dan koers naar het sfeervolle Café Havana. Entree 30.000 pesos.

Caribische en Creoolse maaltijden 

Rondom de vele pleinen in het centrum zitten heel wat eetgelegenheden. Goed verborgen is La Cevicheria in de Calle Stuart 7. Een heerlijke plek om binnen of op het bescheiden terrasje buiten te lunchen. Een suggestie? Bestel de Sandwich Tropical gevuld met Caribische garnalen gegoten in een onovertroffen saus. En zoals de naam al doet vermoeden prijken er ook genoeg smakelijke cevichegerechten op de kaart. In Calle Larga zitten een aantal prima lokale visrestaurantjes. Een daarvan is het bescheiden La Casa del Buen Marisco. Probeer bijvoorbeeld de lokale Bandeja con Robalo (snoek). Zeer bekend en goed aangeschreven in dezelfde straat: La Casa de Socorro. Een aanrader hier is de vissoep. Maar op de kaart prijken tal van andere lekkernijen als pijlinktvis, de garnalensoep of de mix van zeevruchten! 

Terug naar introductie Cartagena


Reisbestemmingen Colombia

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2024 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring