Cali staat bekend om haar goedgemutste inwoners en dat heeft vast iets met het heerlijke weer te maken. Zodra de hitte uit de lucht plaats heeft gemaakt heeft voor een zwoel briesje, trekken de Caleños er massaal op uit. De inwoners van Cali hebben dan nog maar één ding aan hun hoofd: salsa! 'Loungen' in een hippe club, dansen op opzwepende salsamuziek tot in de kleine uurtjes en smullen in één van de toprestaurants: wie wil dat niet? Goed om te weten. Het uitgaansleven van Cali ligt verspreid over verschillende wijken en speelt zich vooral af in de weekenden. 

Salsa in Cali

Wanneer je op zoek bent naar een heftige salsoteca of een gelikte cocktailbar, dan ga je dat vinden in Avenida Sexta Corridor. Disco, latin, hiphop en natuurlijk veel salsa: er is voor ieder wat wils. Maar ook restaurants voordat je de nacht induikt, zoals Restaurante Balocco voor een goede pasta. Of zoek de salsa wat verder weg. Een uur of 2 's nachts is een mooi tijdstip om je benen los te maken in de wijk Juanchito op ongeveer 12 km ten oosten van het centrum. Daar zit bijvoorbeeld Changó Disco Club. Nog meer goede salsotecas? Ga naar de wijk Granada. Een exclusieve uitgaanswijk met een divers uitgaansaanbod waaronder restaurants, hotel- en loungebars, discotheken en clubs. Daar vind je legendarische salsotecas als Tin Tin Deo en Zaperoco.

Op stap met de discobus of een filmpje pakken?

Dé manier om als toerist snel en gemakkelijk het nachtleven van Cali te ontdekken is dan met de discobus. Deze brengt je naar alle hotspots van de stad. En eigenlijk hoef je de bus geen eens uit, want het is er één groot feest met drankjes, muziek en een dansvloer! Geef je voorkeur aan een ouderwets bioscoopbezoek? Cali heeft genoeg bioscopen. Voor culturele films ga je naar Cinemateca La Tertulia waar met uitzondering van maandag elke dag films worden vertoond. Voor commerciële films ga je naar Multiplex Chipichape gevestigd in Centro Commercial de Chipichape. Daar kun je op de bovenste verdieping ook terecht voor betere fast food maaltijden. Het grootste feest van Cali? Dat is Feria de Cali dat plaatsvindt van kerst tot Nieuwjaar. Dit massaal bezochte feest kent een hele reeks aan activiteiten zoals gemaskerde optochten, stierenvechten, theater en vooral heel veel muziek en dans.

 

Terug naar introductie Cali


Reisbestemmingen Colombia

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2023 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring