Voor wie zich culinair wil laten verrassen, kan in Burgos volop aan zijn trekken komen. Bijvoorbeeld in innovatieve restaurants waar gastronomische klassiekers als Morcilla de Burgos of Queso de Burgos in een nieuw jasje zijn gestoken. Maar ook liefhebbers van de vertrouwde, laagdrempelige tapascultuur zijn in het zeer Spaanse Burgos op hun plaats. En dan hebben we het nog niet gehad over de vele bars.

Restaurants
La Comidilla de San Lorenzo (Calle San Lorenzo, 23) is een modern, klein restaurant. Naast innovatieve pinchos hebben ze een mooie wijncollectie. Een nog bekendere naam is Fábula, misschien wel de bekendste representant van de innovatieve keuken van Burgos. Maar helaas, op hun top in juni 2013, besloten ze abrupt stoppen. Een restaurant dat nog wel bestaat is het 100 jaar oude Casa Ojeda, te vinden bij de kathedraal. Als je hier de morcilla besteld, dan kan er eigenlijk weinig misgaan. 

Tapasbars en kroegjes
Tapasbars, in alle soorten en maten, vind je in de omgeving van de kathedraal en de Playa Mayor. Zeer goed aangeschreven staat Moritito in de Calle Sombrerería. Deze cervecería wordt geroemd om zijn uitstekende en betaalbare hapjes. Als je op zoek bent naar kroegjes neem dan ook een kijkje in de Calle del Huerto del Rey, een uitgaansstraat die het goed doet bij een jonger uitgaanspubliek. Een andere onvervalste uitgaansstraat vind je 800 meter ten oosten van de kathedraal, Calle de San Juan. In deze smalle straat ben je aan het juiste adres voor cañas, eenvoudige tapas en voetbalwedstrijden. Maar let wel op, de burgaleses zijn voor de Koninklijke. 

 

Terug naar introductie Burgos


Reisbestemmingen Spanje

Steden Spanje

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2024 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring