Buenos Aires is een van de imposantste uitgaanssteden ter wereld. Omdat het een wereldstad is en alles er laat op gang komt, kun je er gerust midden in de nacht dineren of naar de film gaan. Buenos Aires kent een zeer gevarieerd uitgaansaanbod: clubs, discotheken, koffiezaakjes, bodegas, grand cafés en natuurlijk de tangosalons; het is allemaal voorhanden. Van welke muziekstijl je ook houdt, er is altijd wel een bar of club naar jouw smaak te vinden.
 
Tangosalons Buenos Aires
In de ontelbare tangosalons van Buenos Aires - milongas - kun je professionele tangodansers aan het werk zien of zelf een dansje wagen. Een van de sfeervolste tangosalons in de stad is La Catedral (Sarmiento 4006), een oude stadsboerderij waar groepslessen voor zowel beginners als gevorderden worden gegeven. Of bezoek in het centrum van de stad Confitería Ideal (Suipacha 384), waar vooral oudere Argentijnen komen dansen en waar ook lessen worden gegeven. Durf je het dansen niet aan? Bezoek dan een tangoshow waarbij vaak een diner en transfer naar je hotel is inbegrepen. Goedkoop is dat overigens niet; reken op zo?n 100 tot 150 dollar. Zoek je iets kleinschaligers? Ga dan eens langs bij Bar Sur in de wijk San Telmo (Estados Unidos, 299). In dit kleine sfeervolle barretje wordt gewoon tussen de tafels door tango gedanst; entree circa 350 Argentijnse pesos. 
 
Grand Cafés Buenos Aires
De grand cafés in Buenos Aires vormen een attractie op zichzelf. De porteños brengen er heel wat uurtjes door met koffie drinken, een krantje lezen en socializen. Een instituut in Buenos Aires is Café Tortoni. Een Fransman startte dit statige grand café in 1858 waarmee Tortoni het oudste café van de stad is. In een decor van marmeren tafeltjes, deftige obers en bistrostoelen ontmoet je ook de mythische Argentijnen Borges en Gardel in de vorm van wassen beelden. Tortoni is vanwege haar faam en historie een must see, maar daardoor ook erg toeristisch met soms een wachttijd van ruim een half uur! Een soortgelijk grand café met dezelfde prachtige uitstraling maar met minder toeristen is Las Violetas in de wijk Almagro. Ook Café Los Angelitos, op twee blokken van het congresgebouw, heeft veel allure en worden ook tangoshows gegeven. Kleine literaire barretjes vind je te over in de wijk San Telmo. Tot de mooiste behoren Café La Poesia en Bar Dorrego aan het sfeervolle Plaza Dorrego. 
 
Parrillas: Argentijnse steakrestaurants
De culinaire attractie van Argentinië is de steak en die laat zich het beste smaken in een traditionele parrilla waarvan de stad er oneindig veelt telt. Aanraders voor San Telmo zijn La Brigada en Desnivel. Eén van het chicste en kostbaarste steakrestaurants in town in Puerto Madero is Cabaña las Lilas. In Palermo behoren Don Julio, La Cabrera en La Escondida tot de finest. Maar als je eenmaal een steakrestaurant hebt gevonden wat moet je dan eigenlijk bestellen? Geen gekke vraag want in Argentinië wordt zo'n beetje elk deel van de koe gegeten met als gevolg dat er geen einde lijkt te komen aan de menukaart. Veilig zit je met klassiekers als bife de chorizo, asado en bife de lomo. Ben je wat avontuurlijker aangelegd, probeer dan gerust de chinchulin (darm) of de morcilla (bloedworst). Hardcore barbecue fans kunnen ook overwegen om af reizen naar El Trigre. Dit stadje ten noorden van Buenos Aires geldt als het walhalla van de asado, de Argentijnse barbecue. 

Pizza's, empanadas en ijs in Buenos Aires
Buenos Aires kent een enorm aanbod pizzerias, niet zelden sfeervolle plekken met voetbalshirts en foto's van Argentijnse helden aan de muur. Door de invloeden van de Italiaanse migranten zijn de pizza's in Buenos Aires bijzonder smaakvol. Ga zeker eten bij El Cuartito of Los Immortales. Maar ook de empanadas (Argentijnse pasteitjes gevuld met vlees, kip, ham en kaas of groenten) zijn hier fantastisch. Voor niet te versmaden ambachtelijk ijs zet je koers naar het veelgeprezen Tufic Helados (Guatemala 4597) in Palermo. Of bezoek Freddo, de favoriete ijszaak van Máxima! Bijzonder populair, en ook door onze koningin besteld, is een ijsje 'Dulce de Leche Stracciatella'.  

Wijnadresjes Buenos Aires
In Buenos Aires kan het geen kwaad om een paar wijnadresjes achter de hand te hebben. Voor een mooie Argentijnse wijn zou je koers kunnen zetten naar Calle Gorriti waar Ser y Tiempo is te vinden. In deze fraaie wijnzaak waar ook een hapje gegeten kan worden, kun je je voor circa 350 Argentijnse pesos laten verrassen met drie wijntjes. Of neem een kijkje in de nabijgelegen wijnbar Trova, qua setting informeler en nog scherper geprijsd.   
 
Live muziek in Buenos Aires
Erg populair in Buenos Aires zijn de peñas folkloricas, wat staat voor live optredens met traditionele muziek niet zelden met gitaar, trom en fluit. Op z'n Argentijns wordt dit gecombineerd met het drinken van wijn, het eten van empanadas en met veel gezang en gedans. Soms worden de instrumenten aan mensen in het publiek gegeven zodat zij mee kunnen spelen. La Peña del Colorado (Guemes 3657, Palermo) is de meest bekende peña folklorica. Zowel toeristen als jonge Argentijnen vullen iedere maandagavond de binnenplaats van het Teatro Konex (Sarmiento 3131) voor de percussieshow Bomba de Tiempo. De bewegelijke Argentijnen dansen er op los, terwijl de toeristen proberen gelijke tred te houden op de drumritmes. De Argentijnse rockmuziek behoort tot de populairste van Latijns-Amerika. Artiesten en groepen als Andrés Calamaro, Charly Garcia, Los Fabulosos Cadillacs en Soda Estereo zijn mateloos populair. Veel bars zijn gericht op rock waarvan La Trastienda (Balcarse 460) een van de grotere is. Luna Park is een grote muziekhal waar de grote nationale en internationale artiesten optreden. De allergrootste concerten vinden plaats in het stadion van River Plate: El Monumental.  

De theaters van Buenos Aires
Buenos Aires telt een groot aantal theater, ruim vijftig! Het pronkstuk op theatergebied is Teatro Colón, maar ook Teatro del Otro Lado, Teatro San Martín en La Trastienda zijn absolute aanraders. Het Broadway van Buenos Aires is de straat Corrientes waar veel van de bekende theaters gevestigd zijn.
 

Terug naar introductie Buenos Aires


Reisbestemmingen Argentinië

Rubrieken

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2020 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring