Buenos Aires is een van de imposantste uitgaanssteden ter wereld. Omdat het een wereldstad is en alles laat op gang komt, is het heel normaal om midden in de nacht te dineren of een filmpje te pakken in een bioscoop. Clubs, discotheken, koffiezaakjes, bodegas, grand cafés en natuurlijk de tangosalons, Buenos Aires kent op uitgaansgebied enorm veel variatie en aanbod. Tot de typische uitgaansingrediënten van Buenos Aires behoren tango, grand cafés, vlees, empanadas, maar ook pizzeria's en muziekbars. Van welke stijl of eten je ook houdt, er is in Buenos Aires altijd wel een uitgaansplek naar jouw smaak.
 

De Tangosalons van Buenos Aires

In de ontelbare tangosalons (milongas) van Buenos Aires kun je professionele tangodansers aan het werk zien of zelf een dansje wagen. Een van de sfeervolste tangosalons in de stad is La Catedral (Sarmiento 4006). Een oude stadsboerderij waar groepslessen voor zowel beginners als gevorderden worden gegeven. Of bezoek in het centrum van de stad Confitería Ideal (Suipacha 384). Hier komen vooral oudere Argentijnen dansen en er zijn ook lessen. Durf je het dansen niet aan? Bezoek dan een tangoshow. Niet zelden is dan een diner en transfer naar je hotel inbegrepen. Goedkoop is dat overigens niet; reken op ongeveer 100 tot 150 dollar, maar dan heb je ook wat. Zoek je iets kleinschaligers? Ga dan eens langs bij Bar Sur in de wijk San Telmo (Estados Unidos, 299). In dit kleine sfeervolle barretje wordt gewoon tussen de tafels door tango gedanst; entree circa 350 Argentijnse pesos. 
 

De Grand Cafés van Buenos Aires

De grand cafés in Buenos Aires vormen een attractie op zichzelf. De porteños mogen er heel wat uurtjes doorbrengen met koffie drinken, een krantje lezen en socializen. Een instituut in Buenos Aires is Café Tortoni. Het was een Fransman die dit statige grand café in 1858 startte. Daarmee is Tortoni het oudste café van de stad. In een decor van marmeren tafeltjes, deftige obers en bistrostoelen ontmoet je ook de mythische Argentijnen Borges en Gardel in de vorm van wassen beelden. Tortoni is vanwege haar faam en historie dus een must...maar daardoor ook erg toeristisch met soms wachttijden van ruim een half uur! Een soortgelijk grand café met dezelfde prachtige uitstraling maar met minder toeristen? Bezoek dan het goed aangeschreven Las Violetas in de wijk Almagro. Prachtig klassier decor. Ook Café Los Angelitos  op twee blokken van het congresgebouw heeft veel allure. Er worden ook tangoshows gegeven. Kleine literaire barretjes vind je te over in de wijk San Telmo. Een van de parels is Café La Poesía. Je kunt er ook prima eten en drinken. Of bezoek Bar Dorrego aan het sfeervolle Plaza Dorrego. 
 

Parrillas: Argentijnse steakrestaurants

De culinaire attractie van Argentinië is de natuurlijk de steak. Die laat zich in Buenos Aires het beste smaken in een traditionele parilla waarvan de stad er ongelooflijk veel telt. Aanraders voor San Telmo zijn? Te veel om op te noemen. Zeer goed aangeschreven zijn Parilla La Brigada en Desnivel. Maar voor een van de chicste en kostbaarste steakrestaurants van Buenos Aires zet je koers naar Puerto Madero. We hebben het dan over Cabaña las Lilas. In Palermo behoren Don Julio, La Cabrera en La Escondida tot de finest. Eenmaal een steakrestaurant gevonden, wat ga je dan bestellen? Geen gekke vraag want in Argentinië wordt zo'n beetje elk deel van de koe gegeten. Er lijkt dan ook geen einde aan de menukaart...Veilig zit je met klassiekers als bife de chorizo, asado en bife de lomo. Ben je wat avontuurlijker aangelegd? Probeer dan gerust de chinchulin (darm) of morcilla (bloedworst). Hardcore barbecue fans reizen ook nog af naar El Trigre. Ten noorden van Buenos Aires gelegen geldt dit stadje als het walhalla van de asado - de Argentijnse barbecue. 

Pizza's, empanadas en ijs in Buenos Aires

Buenos Aires kent ook een enorm aanbod pizzeria's. In Buenos Aires niet zelden sfeervolle plekken met voetbalshirts en foto's van Argentijnse helden aan de muur. Door de Italiaanse invloeden zijn de pizza's in Buenos Aires bijzonder smaakvol en veel meer dan gewoon fast food. Een regelrechte aanrader (traditioneel) is El Cuartito. Of bezoek Los Immortales. Maar in deze zaken kun je ook gaan voor een empanada, nog Argentijnser. Dit zijn heerlijke Argentijnse pasteitjes gevuld met vlees, kip, ham en kaas of groenten). Voor niet te versmaden ambachtelijk ijs zet je koers naar het veelgeprezen Tufic Helados (Guatemala 4597) in Palermo. Of bezoek Freddo, de favoriete ijszaak van Máxima! Wat kiezen? Bijzonder populair, en ook door onze koningin besteld, is het ijsje 'Dulce de Leche Stracciatella'.  

Wijnzaken Buenos Aires
In Buenos Aires als hoofdstad van wijnland Argentinië kan het geen kwaad om een paar wijnadresjes achter de hand te hebben. Voor een mooie Argentijnse wijn zou je koers kunnen zetten naar de Calle Gorriti waar Ser y Tiempo is gevestigd. In deze fraaie wijnzaak waar ook een hapje gegeten kan worden, kun je je voor circa 350 Argentijnse pesos laten verrassen met drie wijntjes. Of neem een kijkje in de nabijgelegen wijnbar Trova, qua setting informeler en nog scherper geprijsd.   
 
Live muziek beleven in Buenos Aires
Erg populair in Buenos Aires zijn peñas folkloricas. Live optredens met traditionele muziek (vaak met gitaar, trom en fluit) op z'n Argentijns gecombineerd met wijn, empanadas en vooral veel gezang en gedans. Daar hoort ook bij dat instrumenten aan mensen in het publiek worden gegeven om mee te spelen. La Peña del Colorado (Guemes 3657, Palermo) is de meest bekende peña folklorica. Zowel toeristen als jonge Argentijnen vullen iedere maandagavond de binnenplaats van het Teatro Konex  (Sarmiento 3131) voor de percussieshow Bomba de Tiempo. De bewegelijke Argentijnen dansen er op los, terwijl toeristen gelijke tred proberen te houden op de drumritmes. De Argentijnse rockmuziek behoort tot de populairste van Latijns-Amerika. Artiesten en groepen als Soda Stereo, Charly García, Andrés Calamaro en Los Fabulosos Cadillacs en waren en zijn mateloos populair. Veel bars zijn gericht op rock. La Trastienda (Balcarse 460) is een van de grotere rockbars. Luna Park is een grote muziekhal waar de grote nationale en internationale artiesten optreden. Maar de allergrootste concerten vinden plaats in het stadion van River Plate: El Monumental.  

Theaters Buenos Aires
Buenos Aires telt een indrukwekkend aantal theaters. Ruim vijftig! Het Broadway van Buenos Aires is de straat Corrientes waar veel van de bekendste theaters zijn gevestigd. Het pronkstuk op theatergebied in Buenos Aires is zonder twijfel Teatro Colón waar ook rondleidingen gevolgd kunnen worden. Consequentie daarvan is wel drukte en hogere prijzen. Daarom kan het geen kwaad om ook in te zetten op andere theaters. Teatro San Martín en La Trastienda zijn wat dat betreft aanraders. 
 

Terug naar introductie Buenos Aires


Reisbestemmingen Argentinië

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2022 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring