Bogotá ademt cultuur, vooral La Candelaria met zijn bohemiensfeer en goed gevulde cultuuragenda vol met live muziek, arthouse films en lezingen. De intieme kroegjes van La Candelaria vormen vaak het decor voor bijeenkomsten waarin politieke manifestaties, acties of projecten worden besproken. Naast het kunstzinnige La Candelaria kent de miljoenenstad Bogotá ook geheel andere uitgaansgebieden gevuld met moderne restaurants en hippe clubs. 

La Candelaria
Diep in het studentenhart van La Candelaria is Chorro de Quevato gelegen. Vooral doordeweeks komen op dit plein veel studenten af om wat te drinken of te chillen, terwijl er overdag kraampjes staan bemand door studenten. Rondom het plein bevinden zich een aantal interessante barretjes waar regelmatig muziekoptredens plaatsvinden. Teatro de Cristóbal Colón, gelegen in Calle 10,  is het nationale theater van Colombia waar zowel Colombiaanse als buitenlandse artiesten optreden. Niet het eerste het beste theater, want lezers van El Tiempo kozen het theater tot de zeven wonderen van Colombia. Voor lekker en betaalbaar lokaal eten (zogenaamde comida Valluna) is Fulanitos 
 
Zona Rosa 
Heel anders dan La Candelaria is Zona Rosa, een van de meest exclusieve uitgaanswijken van Latijns-Amerika gelegen in noordelijk Bogotá. Als je zin hebt om te dansen zijn er genoeg trendy clubs of discotheken. Sommige straatjes in Zona Rosa worden aangemerkt als gayplekken. Bogotá staat overigens bekend als een van de meest gayvriendelijke steden van Latijns-Amerika. Zona Rosa is net als Zona G, Usaquen en Parque 93 's nachts tamelijk veilig. Maar er zijn ook genoeg wijken die je in de nacht beter kunt mijden aangezien er in de late uurtjes veel minder wordt gepatrouilleerd.
 
Zona G
Binnen Zona Rosa bevindt zich Zona G. Veel van de beste restaurants van Bogotá zijn in deze gastronomische zone te vinden. Voor betere Colombiaanse gerechten waaronder zeevruchten ga je naar La Fragata (Cll. 100 # 8A-55 Piso 12), waar je naast goed eten ook een fraai uitzicht kunt verwachten. Een ander mooi adresje voor vis- en zeevruchten, hoewel niet goedkoop, is Pesquera Jaramillo (Calle 93A No. 11A-31). Als we dan nog een niveautje opschuiven, komen we uit bij Astrid y Gaston (Carrera 7 No 67-64) voor de onvolprezen Peruaanse lekkernijen. In Zona G vind je overigens nog tal van andere keukens waaronder Japans, Frans en Italiaans.

Zona M
Dan is er ook nog Macarena ten oosten van het historisch centrum. Zona M staat bekend als een hip uitgaansgebied waar jonge, kunstzinnige Bogotanos graag vertoeven. In dit plaatje passen bohemienachtige shops, cafés en restaurants. 
 
Zoetigheden op een autovrije zondag
Vooral op zondagochtend is het leuk om op je gemakje te wandelen door het historische en het aangrenzende moderne centrum van Bogotá. Er is dan geen verkeer: joggers en fietsers daargelaten. Vergeet niet binnen te stappen bij Pasteleria Florida in de Carrera 7 voor goede koffie en een heel scala aan zoetigheden.  
 
 
 
 

Terug naar introductie Bogotá


Reisbestemmingen Colombia

Rubrieken

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2021 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring