Miljoenenstad Bogotá kent een uitgestrekt uitgaansleven verspreid over vele wijken. Bogotá ademt ook cultuur en dat proef je vooral in het pittoreske La Candelaria. Naast het kunstzinnige La Candelaria kent de hoofdstad van Colombia ook genoeg andere uitgaanssmaken in de vorm van moderne restaurants en hippe clubs. Bogotá geldt ook als een van de meest gay vriendelijke steden in Latijns-Amerika.

La Candelaria

La Candelaria is met zijn bohemiensfeer en goed gevulde cultuuragenda met live muziek, arthouse films en lezingen een fijne wijk om te vertoeven. De intieme kroegjes van La Candelaria vormen vaak het decor voor bijeenkomsten waarin politieke manifestaties, acties of projecten op het programma staan. Diep in het studentenhart van La Candelaria bevindt zich Chorro de Quevato. Vooral op doordeweekse avonden is dit plein voor studenten de plek om wat te drinken of te chillen. Overdag staan er kraampjes bemand door studenten. Rondom het plein liggen een aantal interessante barretjes waar ook met regelmaat muziekoptredens plaatsvinden. Teatro de Cristóbal Colón in de Calle 10 is het nationale theater van Colombia. Groot aanbod optredens van zowel Colombiaanse als buitenlandse artiesten. Door lezers van El Tiempo gekozen tot de zeven wonderen van Colombia, niet het eerste het beste theater us. Voor lekker en betaalbaar lokaal eten (de zoegnaamde Vallecaucana-keuken) is Fulanitos een aanrader.
 

Zona Rosa 

Weer heel anders dan La Candelaria is Zona Rosa in noordelijk Bogotá waaronder ook Zona G binnenvalt. Een van de meest exclusieve uitgaanswijken van Latijns-Amerika waar de happy few van Bogotá graag mag toeven. Voor wie wil dansen vindt hier genoeg trendy clubs en discotheken. Zona G telt veel de beste restaurants van Bogotá en je kunt er een verscheidenheid aan keukens als Japans, Frans ,Italiaans en Peruaans verwachten. Op zoek naar exclusieve Colombiaanse gerechten waaronder zeevruchten en wat luxe? Zet dan koers naar La Fragata. Naast voortreffelijk eten wordt je in dit exclusieve restaurant ook getrakteerd op een eersteklasuitzicht. Een ander mooi adresje voor vis- en zeevruchten is verder Pesquera Jaramillo (Calle 93A No. 11A-31). Een aantal straatjes in Zona Rosa staan bekend als gay uitgaansplekken. Zona Rosa is net als Zona G, Usaquen en Parque de la 93 's nachts tamelijk veilig te noemen.
 

Zoetigheden op autovrije zondagen

Vooral op zondagochtend is het leuk om op je gemakje te wandelen door het historische en het aangrenzende moderne centrum van Bogotá. Want er is dan geen verkeer; joggers en fietsers daargelaten. Vergeet op zo'n zondagmiddag geen bezoekje te brengen aan Pasteleria Florida in de Carrera 7. Je kunt er goede koffie en een heel scala aan zoetigheden verwachten.  
 
 
 
 

Terug naar introductie Bogotá


Reisbestemmingen Colombia

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2024 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring