Bilbao kent een grote gastronomische reputatie en doet wat dat betreft weinig onder voor San Sebastián. Bilbao kent net als haar Baskische rivaal een prachtig aanbod pintxosbars en (sterren)restaurants. Een pluspunt is dat Bilbao minder overlopen is hoewel er ook steeds meer toeristen neerstrijken. 
 

Oude centrum Bilbao

De oude kern met zijn smalle straatjes is ongetwijfeld het gezelligste uitgaansgebied van Bilbao. Je kunt in Casco Viejo traditiegetrouw goed pintxos eten al hoppend van de ene bar naar de ander. Maar dit gebied is wel duidelijk toeristischer geworden met een aanbod dat daarop is aangepast. Een van de bekendste uitgaansstraten in de oude kern waar het wemelt van de tapasbarretjes is Jardines. In de directe omgeving naast de kathedraal vinden we Baster, een van de betere zaakjes voor pinxtos en oude klassiekers als patatas bravas. Ook in de omgeving van Plaza Nueva vind je genoeg aanbod. Nabij de oude kern aan het water bevindt zich de imposante Mercado de la Ribera. Een niet te missen enorme markthal van 10.000 vierkante meter. Naast vele winkels met verswaren zitten er ook een paar eetgelegenheden.  

Pintxos eten in nieuw Bilbao

Aan de overkant van Casco Viejo is Ensanche gelegen. Hier zijn veel van de beste zaken van Bilbao. Bezoek in de voormalige rosse buurt bijvoorbeeld het intieme Bihots (Arechaga Kalea 6). Speciaalbiertjes en sandwiches laten zich goed laten smaken. Café Iruña (Colon de Larreategui 13) in Moorse stijl gaat  al sinds 1888 mee. Vooral vanwege de decoratie van tegels en muurschilderingen een reden om hier binnen te stappen en een drankje te doen. En dan is het tijd voor betere zaakjes, zoals El Globo. Een zeer goed aangeschreven zaak voor pintxos waar het al snel vol gepakt is. Een andere topper is het nabijgelegen Restaurante Abando waar we de beste en meest originele pintxos hebben gegeten. Tevens een gezellige borrellocatie wat later op de dag. 
 

Toprestaurants

Met stip op één staat Arzurmendi, een driesterrenrestaurant op een kwartier rijden van Bilboa. Voor culinaire fanaten is dit het uitstapje meer dan waard, want Arzurmendi werd in 2015 door OAD gekozen tot beste restaurant van Spanje. Voor Michelinsterren hoef je echter de stad niet uit: dichter bij huis vind je Porrue (in de richting van het Guggenheim), dat Baskische streekgerechten serveert en bekend staat om zijn formidabele wijnkaart. Of ga naar Mina (schuin tegenover de Mercado de la Ribera), waar je je kunt overgeven aan een menu van zeven of misschien wel tien gangen met veel zeevruchten. Wel reserveren hier, want het gaat hier om een klein restaurant dat razendsnel vol zit. Op een paar kilometer ten noorden van de markthal vinden we Kokken, dat wordt geroemd om zijn goede prijs-kwaliteitsverhouding.

Cultureel Bilbao

Bilbao kent een levendige culturele agenda vol festivals, tentoonstellingen, lezingen en concerten. Voor unieke belevenissen loont het daarom de moeite om tijdens je bezoek eens een blik te werpen op een evenementenkalender.

Terug naar introductie Bilbao


Reisbestemmingen Spanje

Steden Spanje

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2024 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring