Barcelona is een echte uitgaansstad. Of je nu rustig aan een terrasje wilt zitten, wilt genieten van een traditionele Spaanse of Catalaanse maaltijd of tot diep in de nacht wilt feesten in een hippe bar of club. Het uitgaansaanbod in Barcelona zal je niet teleurstellen. Je vindt er een grote variatie aan restaurants, (cocktail)barretjes, cafés en nachtclubs waar je je prima tot in de late avonduren kunt vermaken. Daarnaast worden er jaarlijks een aantal interessante festivals en evenementen georganiseerd. De perfecte gelegenheid om het échte Barcelona te leren kennen! 
 
Catalaanse keuken of zelf tapas maken?  
In Barcelona vind je een aantal gebieden die bekend staan om bepaalde soorten voedsel. Zo is de gotische wijk een van de beste plekken om de traditionele Catalaanse keuken te proeven, terwijl Barcelonetta de meest geschikte locatie is voor liefhebbers van mediterrane visgerechten. Ondanks dat Barcelona niet bekend staat om zijn tapas zijn in de vele zijstraatjes van La Rambla een aantal traditionele pinxtos en tapasbarretjes gevestigd. Een grote variatie aan andere keukens vind je onder andere in de residentiële wijk L’Eixample. Wil je leren hoe je zelf heerlijke Spaanse hapjes en drankjes kunt bereiden? Schrijf je dan in voor een Spaanse kookcursus van de Travelbar (Carrer de la Boqueria, 27). 
 
Barretjes en cafés 
Het uitgaansleven komt in Barcelona pas laat op gang: de meeste clubs openen hun deuren pas om één uur. Gelukkig is er voor die tijd ook genoeg te beleven: bezoek een van de vele barretjes die de stad rijk is en begin de avond met een verse sangria, cerveza of cava. Veel leuke kleine barretjes zijn gelegen in El Ravel, de smalle straatjes van El Borne, de Gotische wijk en het hippe Gràcia. Voor de beste cocktails ga je naar Boadas, Barcelona’s oudste cocktelería. Hier bereiden de barmannen op zeer spectaculaire wijze jouw drankje. Een must-see is ook de sprookjesachtige bar Bosq de les Fades (bos van de feeën) aan het einde van de Rambla. Of meng je tussen de locals en drink een absint in Marsella, de oudste absint bar van de stad (Carrer de Sant Pau, 65). 

Cava en entrepans
Een van de meest traditionele plekken om cava, een mousserende wijn uit Catalonië, te drinken is de cava bar Champañeria Can Paixano, te vinden in de omgeving van het Barceloneta strand. Deze populaire bar bestaat uit een lange houten counter met aan het plafond een lange rij verse Spaanse hammen. Voor het geld hoef je het niet te laten: een glas cava kost je ongeveer één euro. Een belangrijke barregel is dat na elk derde glas cava een ‘entrepan’ (Catalaans voor sandwich) geconsumeerd moet worden. Deze heerlijke broodjes belegd met verse vis of vleeswaren worden ter plekke bereid en zijn zeker het proberen waard! Let wel op: La champagneria heeft geen zitplaatsen en het is er (vooral ’s avonds) erg druk. Het beste moment om de bar te bezoeken is dan ook tijdens het middaguur. 
 
Nachtclubs
Barcelona biedt een grote variëteit aan nachtclubs. Voor iedere smaak is er wel iets te vinden. Vermijd echter de clubs langs het strand, deze zijn vaak erg duur en toeristisch. De meest populaire uitgaansavonden zijn vrijdag- en zaterdagavond, maar eigenlijk is er in Barcelona elke avond wel iets te doen. Voor de meeste clubs betaal je entree en krijg je in ruil hiervoor één drankje gratis. Enkele clubs zijn tevens gratis toegankelijk voor vrouwen. Houdt voor promoties de websites en Facebookpagina’s van belangrijke clubs in de gaten. Ook worden er ’s avonds op straat in de omgeving van de club vaak kortingsbonnen en vrijkaartjes uitgedeeld- zo kun je heel wat geld besparen!
 
Een van de grootste en populairste clubs van Barcelona is Razzmatazz (metrostation: Marina). Deze enorme club, bestaande uit 5 verschillende zalen, waarin 5 verschillende muziekstijlen worden gedraaid, bevindt zich in de buurt van de haven. Breng vooraf een bezoekje aan de nabijgelegen bar l’Ovega negra. Deze groot opgezette ‘bierhal’ staat bekend om zijn enorme kannen bier en sangria en is een populaire ontmoetingsplaats voor zowel locals als toeristen. Een andere veelbezochte uitgaanslocatie is Sala Apolo. Deze populaire concertzaal organiseert elke dag van de week een ander themafeestje (deze clubavonden zijn erg populair en het is aan te raden om kaartjes hiervoor vooraf online te bestellen). In de omgeving van La Rambla liggene o.a. de populaire clubs: Boulevard Club (electro, house, techno), Sidecar (Indie, pop, punk, rock), Moog (techno, pop, 80’s), Karma (pop, techno), Wolf Club (techno, house) en City Hall (techno, house). 
 
Festivals en evenementen
Barcelona’s grootste en best bezochte feest is het La Mercè festival dat traditioneel aan het einde van september wordt gehouden. Tijdens dit festival worden er gratis concerten georganiseerd en kun je je vergapen aan traditionele dansen, parades, correfocs en Castells (menselijke torens). Ben je geïnteresseerd in de Catalaanse cultuur? Dan is dit festival zeker een bezoek waard! Een ander niet te missen evenement is de viering van San Joan op 23 juni. Tijdens deze ‘nacht van het vuur’ wordt het einde van de lente en het begin van de zomer gevierd. Overal op straat wordt feest gevierd en er wordt de hele nacht vuurwerk afgestoken. In augustus komt de wijk Gràcia tot leven tijdens het bekende Festa Major de Gràcia. Tijdens dit festival, waarbij de straten van de wijk versierd worden met allerlei kleurige objecten kun je kennismaken met een aantal interessante Catalaanse tradities. 

Terug naar introductie Barcelona


Reisbestemmingen Spanje

Steden Spanje

Rubrieken

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2020 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring