Barcelona kent een enorm uitgaansaanbod verspreid over verscheidene districten en wijken waar 7 dagen in de week van alles te beleven valt. Tegelijkertijd kent de toeristenmagneet Barcelona ook een bovengemiddeld commercieel aanbod en Spanjeliefhebbers blijven daar natuurlijk ver vandaan. Wij helpen je op weg met een selectie van de beste wijken en zaken in Barcelona. 

Gotische Wijk

In de veelbezochte Gotische Wijk is Bodega de la Palma een van de uitblinkers. Om te beginnen zit er een mooi verhaal aan deze zaak vast. Voor de Burgeroorlog werd deze zaak gerund door een anarchiste. Een tijd dat ook Pablo Picasso over de vloer kwam en zijn drankjes met schilderijen betaalde. Die sfeer is binnen nog te proeven. De specialiteiten van de zaak? Dat zijn zonder twijfel de Patatas Bravas (met een pikante Catalaanse saus) en de Crema Catalana. Wil je op chique gaan in de Gotische Wijk? Bezoek dan bijvoorbeeld A Restaurant, goed  verborgen aan het pleintje Plaç de Sant Felip 2. Voorgerechten worden hier aangeboden tegen prijzen die je in Spanje gewend bent voor hoofdgerechten. Hetzelfde geldt voor de wijnen die Nederlandse prijzen kennen, maar dan wel van uitstekende kwaliteit. Alles bij elkaar opgeteld een aanrader. 

Las Ramblas

We kunnen er niet om heen op uitgaansgebied: Las Ramblas. De beroemdste en meest toeristische straat van Barcelona. De meeste restaurants kun je hier links laten liggen. Dat geldt zeker niet voor La Boquería, misschien wel de beroemdste markt van Spanje. Toeristisch maar tegelijkertijd niet te versmaden met een aantal uitstekende eetzaakjes waar ook lokale stadsbewoners graag mogen neerstrijken. Aan een kraampje eten met lokale spijzen en een wijntje of een biertje heeft veel charme. Houd vooral tijdens lunchtijd rekening met drukte en het is dan nog niet zo makkelijk om een plaatsje te veroveren. 

La Rival

Als we toch bij de Ramblas zijn dan nemen we ook maar gelijk een kijkje in de wijk La Rival. Ook op uitgaansgebied een groot contrast met de meer gepolijste Gotische Wijk. In het multiculturele Rival zijn voor avontuurlijke eters genoeg pareltjes te vinden met vaak ook lagere prijzen dan elders. Neem bijvoorbeeld een kijkje in het sympathieke restaurant Torres del Paine. Een eenvoudige zaak met uitstekende Chileense gerechten, zoals niet te versmaden empanadas. Laat je vooral adviseren door de attente obers want je eet waarschijnlijk niet elke dag Chileens. Een afzakkertje in Rival neem je bij de legendarische absintbar Marsella. Picasso en Hemingway ging je voor. 

La Ribera

Het nabijgelegen La Ribera is een slag minder toeristisch dan de Gotische Wijk en daarom als uitgaanswijk interessant om de toeristenstromen wat te ontlopen. Een topper in La Ribera is El Chigre 1769. Probeer hier de arroz negro (zwarte rijst), de Boquerones en vinagre (ansjovis) of elk ander gerecht dat je tegenkomt op de kaart. Als het zonnetje schijnt is het buitengewoon fijn toeven in het buitengedeelte in het steegje. 

Barceloneta

In de visserswijk Barceloneta vind je een kwalitatief aanbod laagdrempelinge (vis)restaurants en tapasbars. In Can Ramonet serveren ze fideua, een lokale paella specialiteit, maar dan met noedels. Heerlijk comfort food waarbij je alleen een lepel nodig hebt. Met afstand de populairste zaak van Barceloneta is Can Paixano. Keerzijde is dat als je rond lunchtijd aanmeert, er niet zelden een flinke rij staat. Ze serveren ongecompliceerde gerechten, al vanaf 3 euro. Probeer hier zeker de butifarra saus, net als cava die er in deze zaak als zoete broodjes ingaan, in witte of roze substantie. Ongecompliceerd en goed gaat het er aan toe in het intieme La Cova Fumada. Hier ga je voor een bomba, sardines of iets met de butifara. 


Terug naar introductie Barcelona


Reisbestemmingen Spanje

Steden Spanje

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2024 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring