Arequipa is gastronomisch een waar genoegen. De Zuid-Peruaanse stad onderscheidt zich met zijn picanterías, eethuizen gericht op lunch en het ontbijt. Voor je avondeten hoef je je ook al geen zorgen maken, Arequipa geldt als een van de beste culinaire steden van Peru. 

Picanterías 

Bij de picanterías kun je dagmenu's verwachten. De ene dag kan dit chaque (soep met aardappels, vlees en groente) zijn, en de andere dag chochoca (peren met lamsvlees). Goed om te weten,dDe beste picanterías vind je iets buiten het centrum. Een topper is La Nueva Palomino (Pasaje de Leoncio Prado, 122). In deze picantería wordt traditioneel gekookt op houtvuur en gebruik gemaakt van oude hulpmiddelen als stenen om kruiden te pletten. De kaart van La Nueva Palomino is waanzinnig groot en zou zo'n beetje alle Arequipa-gerechten moeten omvatten! Een andere picantería, in de omgeving van de Plaza de Armas, is La Benita de los Claustros.

Restaurants Arequipa

In het zeer goed aangeschreven restaurant Zig Zag kun je bijzondere Peruaans-Zwitserse creaties verwachten. Van heerlijke kaasfondue tot malse Alpaca in een prachtige setting opgediend. Een al net zo grote naam is Chicha (Calle de Santa Catalina, 210) van de zeer gerenommeerde Peruaanse chefkok Gastón Acurio. Van hem is ook Tanta (Calle de Santa Catalina, 105) dat een informelere opzet kent. Voor wie zich nou eindelijk eens aan cavia wil wagen zet koers naar Zingaro. Daar wordt voor de liefhebbers cuy met kop en al geserveerd. Het restaurant kent ook een goede wijnkaart. 

Genieten van het uitzicht aan de Plaza de Armas

Op en rondom de Plaza de Armas zijn volop terrasjes, pubs en restaurants te vinden. Maar zoals wel vaker geldt voor hoofdpleinen vind je hier niet per se de beste eetadresjes en prijzen. Maar de sfeer en het uitzicht op het plein en de Misti-vulkaan zijn redenen genoeg om hier neer te strijken, als is het maar een versnapering. Een tip: ga in de ochtend voor je ontbijt naar een van de hoger gelegen balkons behorend bij een hotels of een restaurant en stort je op een exotisch fruitbuffet.   

Calle San Francisco en de Avenida Dolores

Het serieuzere uitgaanswerk in Arequipa is te vinden in de Calle San Francisco, op 130 meter ten noorden van het centrale plein. In deze zone vind je bijvoorbeeld Casona Forum, een goede plek om dansen. Net als de opzwepende discotheek Deja Vu Nightclub. Je kunt er uit je dak gaan op de bomvolle dansvloer, het podium opgetrokken worden om op het dakterras weer op adem te komen met een Pisco Sour. Jonge arequipeños trekken naar Avenida Dolares. Je kunt er een meer lokale sfeer verwachten dan in het toeristische centrum van Arequipa. 


 

Terug naar introductie Arequipa


Reisbestemmingen Peru

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2024 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring