Het vrij bescheiden Antigua kent een opvallend bruisend en internationaal nachtleven met een goede mix van Guatemalteken, toeristen en taalstudenten die elkaar in de leuke bars vinden. 

Bars en live muziek in Antigua
Gesitueerd aan de Parque Central is Mono Loco Bar een van de populairste bars van Antigua. In Cafe No Sé waar je een goede tequila of mezcal kan drinken, lijkt het wel alsof je in een Tarantino-film terecht bent gekomen. De met foto's en plaatjes behangen muren van dit kleine populaire barretje trekt een bonte mix van toeristen en locals. De live muziek, elke avond om negen uur, doet de feestvreugde alleen maar verhogen. Als je echt Guatemalteeks wilt stappen combineer dan je je Gallo (het nationale bier) of cocktail met een heerlijke nacho of burrito, de Guatemalteekse snack. Goed om te weten, de meeste bars in Antigua sluiten al om één uur 's nachts. 

Restaurants in Antigua
Antigua kent een groot aanbod restaurants en eetcafés met voor ieder wat wil. Vooral in de zijstraten van het centrale plein vind je veel eetgelegenheden voor alle budgetten. Naast de Guatemalteekse keuken heeft het kosmopolitische Antigua tal van andere keukens in petto, zoals Mexicaans en Italiaans. Een van de beste restaurants van Antigua is Queso y Vino, een mooi adresje voor Italiaanse gerechten. Voor traditionele Guatemalteekse maaltijden ga je naar La Fonda de la Calle Real, bekend om haar royale en vriendelijk geprijsde maaltijden. Een ander uitstekend Guatemalteeks restaurant is Las Palmas, waarom om 20:00 live muziek klinkt.  

Salsa in Antigua
Je zou het misschien niet direct verwachten maar Antigua is een prima bestemming voor salsalessen. De stad telt verscheidene salsascholen waar je snel en voordelig salsa kunt leren. 's Avonds kun je je nieuwe salsa-moves gelijk in de praktijk brengen op de dansvloer! 

Terug naar introductie Antigua


Reisbestemmingen Guatemala

Rubrieken

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2021 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring