Het bescheiden Antigua kent een opvallend bruisend en internationaal nachtleven. Verwacht een goede mix van locals, Guatemalteken uit de hoofdstad, toeristen en taalstudenten. Verwacht een fijn aanbod restaurants, cocktailbars en ambachtelijke ijszaken. Het nachtleven in Antigua gaat in het bijzonder los op vrijdag en zaterdag. Wel goed om te weten, de meeste bars in Antigua sluiten al om één uur 's nachts! 

IJszaken in Antigua

In Antigua vind je een aantal ijszaken van wereldniveau. Een daarvan is Helados Exóticos Sobremesa (sinds 1862). Je kunt hier zo'n 96 smaken verwachten. Van spicy smaken tot bloemensmaken en van alcohol tot sigaartinten. Of bezoek het al net zo imponerende La Tienda Doña Gavi. Hier al net zoveel bijzondere smaken waaronder ook bier. Goed om te weten dat hier een van de bekendste ijsmakers van Guatemala werkt.   

Restaurants in Antigua

Antigua kent een groot aanbod restaurants en eetcafés met voor ieder wat wil. Vooral in de zijstraten van het centrale plein vind je veel eetgelegenheden voor alle budgetten. Naast de Guatemalteekse keuken heeft het kosmopolitische Antigua tal van keukens voor je in petto. Bovengemiddeld voorhanden Mexicaans en Italiaans. Een van de beste restaurants van Antigua is Queso y Vino. Een mooi adresje voor Italiaanse gerechten zoals uitstekende pizza's en pastas. Voor traditionele Guatemalteekse maaltijden ga je bijvoorbeeld naar La Fonda de la Calle Real. Bekend om zijn royale en vriendelijk geprijsde maaltijden. Een ander goed Guatemalteeks restaurant dat van alle markten thuis is Las Palmas. Om 20:00 live muziek.  

Bars in Antigua

Gelegen aan de Parque Central is Mono Loco Bar een van de populairste bars van Antigua. Verwacht een coole bar met de nodige cocktails en biertjes op de kaart. Neem een Gallo (het nationale biertje) of cocktail met een heerlijke nacho of burrito, de Guatemalteekse snack bij uitstek. Neem als bier- of cocktailliefhebber ook een kijkje bij Antigua Brewing Company. Zij brouwen een heel scala aan biertjes en de cocktails die ze serveren in een aparte ruimte maken indruk. 

Salsa in Antigua

Je zou het misschien niet direct verwachten maar Antigua is een van de betere bestemmingen voor salsalessen. De stad telt bovengemiddeld veel salsascholen waar je snel en voordelig salsa kunt leren. En 's avonds kun je de nieuwe salsa-moves gelijk in de praktijk brengen op de dansvloer in het bruisende nachtleven van Antigua! 

Terug naar introductie Antigua


Reisbestemmingen Guatemala

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2023 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring