Almería kent een levendig uitgaansleven dat zich vooral afspeelt in het oude centrum. Almería kent een eigen tapascultuur die gevarieerd en origineel is, met paprika en paprikapoeder als belangrijke pijlers. Voor liefhebbers van tapas is het goed om te weten dat in maart Ruta de Tapa plaatsvindt. Ruim 70 tapaszaken verspreid over 5 wijken doen dan mee.

Tapasbars in het centrum

In het oude centrum ga je volop goede tapasbars vinden. Een uitstekende tapaszaak in het hogere segment is Brasería Cerveceria La Consentida. Verwacht in deze stijlvolle zaak kwalitatieve en originele tapas en verfijnde gerechtjes. Eveneens in het hogere en creatieve segment zit De Tal Palo. Let ook op het bijzondere decor, ooit een olijfoliepesserij. Voor old school tapas ga je naar Casa Puga (1906). De oudste tapasbar in de stad serveert oude klassiekers als gegrilde artisjok en lamsvlees op broodjes. 

Vis

Vis is een andere culinaire specialiteit van Almería. Voor onvervalste viszaken kun je het beste richting de stranden gaan voorbij de pier. Maar laat je niet afschrikken door de weinig sfeervolle omgeving in de straatjes van dit gebied. De charme zijn de eenvoudige visrestaurants die prima kwaliteit bieden tegen zeer vriendelijke prijzen. Hier kun je voor onder de tien euro eten inclusief wijn. Waar? Genoeg adresjes! Probeer bijvoorbeeld het laagdrempelige en populaire Mar Robles (Calle Estadio 54). 

 

Terug naar introductie Almería


Reisbestemmingen Spanje

Steden Spanje

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2024 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring