Almería kent een levendig uitgaansleven dat zich vooral afspeelt in het oude centrum. Almería kent een eigen tapascultuur die gevarieerd en origineel is, met paprika en paprikapoeder (pimentón) een hoofdrol spelen. Een aanrader voor tapasliefhebbers is de Ruta de Tapas, meestal in maart: meer dan 70 bars verspreid over vijf wijken doen dan mee aan de populaire tapastour.


Tapasbars in het centrum

In het het sfeervolle oude centrum zijn volop goede en betaalbare tapasbars vinden. Voor een moderne twist zijn Brasería Cerveceria La Consentida en De Tal Palo uitstekende keuzes. La Consentida serveert verfijnde gerechtjes in een stijlvolle setting, terwijl De Tal Palo uitpakt met creatieve tapas in een uniek decor: de zaak is gevestigd in een voormalige olijfoliefabriek. Liever klassiek? Bezoek dan Casa Puga, de oudste tapasbar van de stad (sinds 1906). Hier proef je traditionele tapas zoals gegrilde artisjokken of broodjes met gestoofd lamsvlees; zonder poespas, maar vol smaak.

Vis eet je aan zee

Vis is een andere culinaire specialiteit van Almería, en dat proef je vooral buiten het centrum. Voor onvervalste viszaken kun je het beste richting de stranden gaan, net voorbij de pier. De omgeving oogt eenvoudig, maar laat je niet afschrikken. Hier kun je in laagdrempelige viszaken voor tien euro eten inclusief een glaasje wijn. Waar? Genoeg adresjes! Probeer bijvoorbeeld het populaire Mar Robles (Calle Estadio 54). 



 

Terug naar introductie Almería


Reisbestemmingen Spanje

Steden Spanje

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2025 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring