Alicante kent een goede culinaire reputatie. Tot de lokale specialiteiten behoren rijstgerechten en smakelijke fruitige wijnen. De meeste restaurants en bars bevinden zich in de oude stad. 

Restaurants Alicante

Laten we maar gelijk beginnen met één van de beste restaurants van Alicante: Monastrell. Dit elegante restaurant (Calle Rafael Altamira, 7) is uitgerust met een binnen- en buitengedeelte en een tapas- en restaurantgedeelte. Voor wie eens uitgebreid wil gaan tafelen in een sterrenrestaurant moet zeker gaan voor het restaurantgedeelte. De gerechten én wijnen (probeer zeker een Alicantewijn!) zijn voortreffelijk. Bijzonder om mee te maken is het leger van obers dat hier af- en aanloopt. Een andere mooi en laagdrempeliger adresje is L'Atelier aan de Calle de San Nicolás 12. Dit sfeervolle en romantische restaurant kent een uitstekende kaart en een mooi wijnaanbod. Naast de vriendelijke prijzen is de persoonlijke aandacht voor de gast een pluspunt. 

Copas in Alicante

De meest sfeervolle uitgaansstraatjes bevinden zich in het oude centrum van Alicante. Eigenlijk altijd druk is de Calle Labradores. In dit smalle uitgaansstraatje gelegen aan een pleintje mogen nachtvlinders met hun glaasje gezellig graag op straat borrelen. The place to be hier is Austin. Royale Cuba Libres (met een schijfje sinaasappel wel te verstaan) en mojitos worden hier voor vriendelijke prijsjes geserveerd.  

Ontbijtje

Leuke ontbijtadresjes in Alicante vind je bijvoorbeeld aan de Plaza Santísima Faz. Weliswaar ietwat toeristisch (sommige obers spreken zelfs Nederlands) maar dit pittoreske prachtige pleintje is bepaald geen verkeerde plek om 's ochtends op het terras neer te strijken voor je ontbijt met een lokale superverse jus d'orange. Nog zo'n zonovergoten plein vind je bij het nabijgelegen gemeentehuis, hoewel het aantal ontbijtadressen hier beperkter is. 

Terug naar introductie Alicante


Reisbestemmingen Spanje

Steden Spanje

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2024 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring