Alicante kent een goede culinaire reputatie. Tot de lokale specialiteiten behoren rijstgerechten en smakelijke fruitige wijnen. De meeste restaurants bevinden zich in de oude stad. 

Restaurants
Laten we maar gelijk beginnen met één van de beste restaurants van Alicante: Monastrell. Dit elegante restaurant (Calle Rafael Altamira, 7) is uitgerust met een binnen- en buitengedeelte en een tapas- en restaurantgedeelte. Voor wie eens uitgebreid wilt tafelen moet zeker gaan voor het restaurantgedeelte. De gerechten én wijnen (vraag om een Alicante wijn!) zijn voortreffelijk. Bijzonder om mee te maken is het leger van obers dat hier af- en aanloopt. Een andere mooi adresje is L'Atelier aan de Calle de San Nicolás, 12. Dit sfeervolle en romantische restaurant kent een uitstekende kaart en een mooi wijnaanbod. Naast de vriendelijke prijzen is de persoonlijke aandacht voor de gast een pluspunt. 

Bars
De meest sfeervolle uitgaansstraatjes vind je in het oude centrum van Alicante. Eigenlijk altijd druk, ook op doordeweekse avonden, is de Calle Labradores, een smal uitgaansstraatje gelegen aan een pleintje waar nachtvlinders met hun glaasje gezellig staan te borrelen. The place to be hier is Austin waar heerlijke cuba libres (met een schijfje sinaasappel) en mojitos voor vriendelijke prijsjes geschonken worden.  

Ontbijt
Leuke ontbijtadresjes vind je aan de Plaza Santísima Faz. Weliswaar ietwat toeristisch (sommige obers spreken zelfs Nederlands) maar dit pittoreske pleintje is zeker geen verkeerde plek om 's ochtends op het terras neer te strijken voor je ontbijt met verse jus d'orange. Nog zo'n zonovergoten plein vind je bij het nabijgelegen gemeentehuis, hoewel het aantal ontbijtadressen hier beperkter is. 

 

Terug naar introductie Alicante


Reisbestemmingen Spanje

Steden Spanje

Rubrieken

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2020 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring