Leer Spaans bij taalschool La Herradura in Montevideo


Taalschool La Herradura

Een cursus bij La Herradura in Montevideo is meer dan Spaans leren. Het is een volle kennismaking met het warme Uruguay, een ware Uruguayaanse onderdompeling. La Herradura combineert Spaans met tal van activiteiten als vrijwilligerswerk, sporten en internships die je je Spaans in de praktijk laten brengen. Wist je dat Montevideo het hoogste levensniveau heeft van heel Latijns-Amerika? Ook goed om te weten voor wie een cursus Spaans overweegt in Montevideo bij La Herradura: de directrice is Nederlands. 

La Herradura in Montevideo
La Herradura is gevestigd in een mooi oud huis gelegen in de veilige, bladerrijke Parque Rodó-buurt op 10 blokken van het centrum en op 8 blokken van het strand. In de directe omgeving zijn winkels, restaurants, markten, supermarkten, bussen en bankautomaten. Ook handig, de busterminal ligt dicht bij waardoor je ook makkelijk uitstapjes buiten Montevideo kunt maken. Op de begane grond van het schoolgebouw bevinden zich de klaslokalen en het kantoor. Erg makkelijk, in het gebouw zijn tevens de studentenvertrekken gevestigd. Er zijn vier volledig ingerichte leslokalen met whiteboards, grote ramen en verwarming voor de winter. Naast een patio beneden zijn er dakterrassen verspreid over twee verdiepingen. In de gedeelde ruimtes bevinden zich een eet- en woonkamer, een grote keuken en twee badkamers. Verder is er een kamer voor het personeel, een grote entreehal en een kantoor. In het gebouw is natuurlijk wifi en ook een computerruimte voor de studenten. 

Montevideo en de rest van Uruguay verkennen
Montevideo is de hoofdstad en de belangrijkste haven van Uruguay. In de oude stad (Ciudad Vieja) vind je de historische gebouwen, de musea en de galerijen. Vanuit het historisch centrum vertrekt de aantrekkelijke Ramba, een promenade die helemaal doorloopt naar het zuiden van Montevideo via de Afro-Uruguyaanse wijken Sur en Palermo, bekend vanwege het Candombe carnaval. Verder oostelijk ligt Parque Rodó, een park dat uitkijkt op het strand. Wie nog verder loopt, vindt een golfcourt, een vis- en rugbyclub en een grote mall. Daarna kom je uit bij het Pocitos strand, in de zomerperiode het kloppend hart van de stad. Verder is het een populaire en hippe buurt met veel leuke bars en restaurants. Een andere fijne wijk om te bezoeken is het noordelijk gelegen Prado waar je park vindt met botanische tuinen, een Japanse tuin en een herdenkingsbeeld voor de oorspronkelijke inwoners van Uruguay (de Charrúa). Voetbalfanaten kunnen met La Herradura voetbalwedstrijden bezoeken in het beroemde nationale voetbalstadion, maar ook buiten Montevideo worden uitstapjes met studenten gemaakt. Zo wordt de aantrekkelijke en eigenzinnige Uruguayaanse kuststrook bezocht. 

Nog meer weten over La Herradura? Lees dan ook ons interview met Margo, de Nederlandse directeur.  

logo La Herradura

CONTACTGEGEVENS

Joaquín de Salterain 1240 esquina Guaná
Montevideo
Uruguay
www.spanish-herradura.com
+ 598-24097894


CURSUSSEN EN ACTIVITEITEN

Groepscursus, Privéles, Spaans voor Kinderen, Spaans voor Tieners, DELE Examen, Spaans voor Expats, Zakelijk Spaans


Rubrieken

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2020 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring