Leer Spaans bij taalschool La Herradura in Montevideo


Taalschool La Herradura

Een cursus bij La Herradura in Montevideo is meer dan Spaans leren. Het is een volle kennismaking met het warme Uruguay, een ware Uruguayaanse onderdompeling. La Herradura combineert Spaans met activiteiten als vrijwilligerswerk, sporten en internships om zo je Spaans in de praktijk te laten brengen. Voor wie overweegt hierheen te komen is het goed om te weten dat Montevideo het hoogste levensniveau van Latijns-Amerika heeft. Ook goed om te weten voor wie een cursus Spaans overweegt in Montevideo bij La Herradura: de directrice is Nederlander. 

La Herradura in Montevideo

La Herradura is gevestigd in een mooi oud huis dat is gelegen in de veilige, bladerrijke Parque Rodó-buurt op 10 blokken van het centrum en op 8 blokken van het strand. In de directe omgeving zijn winkels, restaurants, markten, supermarkten, bussen en bankautomaten. Ook handig, de nabijgelegen busterminal zodat je ook makkelijk uitstapjes buiten Montevideo kunt maken. Op de begane grond van het schoolgebouw bevinden zich de klaslokalen en het kantoor. Erg makkelijk, in het gebouw zijn tevens de studentenvertrekken gevestigd. Er zijn vier volledig ingerichte leslokalen met whiteboards, grote ramen en verwarming voor de winter. Naast een patio beneden zijn er dakterrassen verspreid over twee verdiepingen. In de gedeelde ruimtes bevinden zich bovendien een eet- en woonkamer, een grote keuken en twee badkamers. Verder is er een kamer voor het personeel, een grote entreehal en een kantoor. In het gehele gebouw is wifi en er is een computerruimte voor de studenten. 

Montevideo en de rest van Uruguay verkennen

Montevideo is de hoofdstad en de belangrijkste haven van Uruguay. In Ciudad Vieja, de oude stad, bevindt zich veel historische gebouwen, musea en galerijen. Vanuit het historisch centrum vertrekt de aantrekkelijke Ramba. Deze promenade loopt helemaal door naar het zuiden van Montevideo via de Afro-Uruguyaanse wijken Sur en Palermo, bekend vanwege het Candombe carnaval. Verder oostelijk ligt Parque Rodó, een park dat uitkijkt op het strand. Wie nog verder doorloopt, komt bij een golfcourt, een vis- en rugbyclub en een grote mall. Daarna kom je uit bij het Pocitos strand, in de zomerperiode het kloppend hart van de stad. Verder is Pocitos een populaire en hippe buurt met veel leuke bars en restaurants. Een andere fijne wijk om te bezoeken is het noordelijk gelegen Prado. Daar bevindt zich een park met botanische tuinen, een Japanse tuin en een herdenkingsbeeld voor de oorspronkelijke bewoners van Uruguay: de Charrúa. Voetbalfanaten kunnen zich hier ook helemaal uitleven. Met La Herradura kun je bijvoorbeeld naar voetbalwedstrijden gaan in het beroemde nationale voetbalstadion. Verder maken we ook volop uitstapjes buiten Montevideo en zo kun je ook de hoogtepunten van Uruguay ervaren.

Nog meer weten over La Herradura? Lees dan ook ons interview met Margo, de Nederlandse directrice.  

logo La Herradura

CONTACTGEGEVENS

Joaquín de Salterain 1240 esquina Guaná
Montevideo
Uruguay
www.spanish-herradura.com
+ 598-24097894


CURSUSSEN EN ACTIVITEITEN

Groepsles, Privéles, Intensief Spaans, Zakelijk Spaans, Spaans voor Senioren, Spaans voor Kinderen, Spaans voor Tieners, DELE Voorbereidingscursus, Spaans voor Docenten, Spaans & Tango, Spaans & Wijn


Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2023 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring