Spaans leren in Cuenca

Wil je Spaans leren in Cuenca in Ecuador? Bekijk dan hier het overzicht van Spaanse taalscholen in Cuenca en vind een cursus Spaans die bij jou past.

Estudio Sampere

Specialisatie:Intensief Spaans, Privéles, Spaans & Kunst, Spaans & Koken, Groepscursus, Excursies, Medisch Spaans
Land: Ecuador
Adres: Calle Hermano Miguel, 3-43 (Escalinata - Calle Larga), Cuenca, Ecuador
Telefoon: +34 914314366
Estudio Sampere Cuenca is gevestigd in het stadscentrum van Cuenca. Onze vrijstaande school kijkt uit op onder meer de Barranco rivier. We beschikken over zeven klaslokalen, een smalle tuin, gemeenschappelijke ruimte, bibliotheek en een filmruimte. De directeur en het personeel zijn Ecuadorianen die een professioneel en toegewijd team vormen en garant staan voor een prettige sfeer. Estudio Sampere werd opgericht in 1956 in Madrid, en is daarmee één van de pioniers in het onderwijzen van Spaans als buitenlandse taal. 
 
Op exursie met taalschool Sampere in Ecuador

Cuenca is gelegen op een hoogte van 2499 meter en het is de levendige hoofdstad van de provincie Azuay. Cuenca en zijn omgeving hebben een rijke geschiedenis. De stad beschikt over een fraai koloniaal centrum dat onderdeel vormt van het Unesco Werelderfgoed en is perfect bewaard gebleven aangezien de stad jarenlang een afgezonderde positie innam. Straten van kinderkopjes, adembenemende architectuur en natuur maken de stad een genot voor alle bezoekers. Daarnaast kun je er goed shoppen en genieten van de heerlijke keuken. Winkelen is een fantastische ervaring. Handgemaakte producten tegen mooie prijsjes vind je in verschillende winkelgebieden in de stad. Populaire souvenirs vormen de vermaarde Panama hoeden en het keramiek. Mis in het oude centrum de ontzagwekkende 'nieuwe' kathedraal niet waarvan de bouw begon in 1885 en een eeuw in beslag zou nemen. Cuenca is de culturele hoofdstad van Ecuador met een intellectueel klimaat. Dit heeft ervoor gezorgd dat verscheidenen denkers hun wortels hebben liggen in deze stad. Of je nu een schrijver, artiest, filosoof of een gretige reiziger bent, Cuenca is een verbazingwekkende culturele plek die indruk op je zal maken. Cuenca is verder een stad van fascinerende contrasten. Je vindt er twee universiteiten, musea en kunstgalerijen enerzijds, maar ook inheemse markten die nog nauwelijks bezocht worden door buitenlanders. 

Cuenca is ook een uitstekende uitvalsbasis voor charmante dorpjes, archeologische vindplaatsen en natuurparken. Nationaal park Cajas is bijvoorbeeld gelegen op 30 kilometer ten westen Cuenca. Het is een schilderachtige park vol met spectaculaire meren en met een overvloedige flora en fauna. Vogelliefhebbers komen er af op de vele vogelsoorten waaronder enkele zeer zeldzame en bedreigde soorten. Het park is ook een populair outdoorgebied geschikt voor hiken, klimmen, vissen en camperen. Een andere fantastische excursie is naar het reservaat bij Mazán. Het is niet alleen een veilige haven voor wilde dieren maar het is ook de habat van 40 orchideesoorten. Maar ook in de stad kun je genieten van de natuur, bijvoorbeeld door een fiets te huren. Het lenteachtige weer zorgt voor prachtige bloemen gedurende het gehele jaar. Samenvattend, Cuenca is een verrukkelijke Latijns-Amerikaanse stad met een vriendelijke bevolking die maken dat je er altijd wilt blijven...

Gebouw taalschool Spaans Sampere in Cuenca

Meer weten over Sampere? Lees dan ook het interview met Virginia. 


Spaanse taalscholen in Ecuador

Zoeken

zoekwoord(en)
categorie