Leer Spaans bij taalschool Universidad Católica de Ávila in Avila


Taalschool Universidad Católica de Ávila

Studenten voorbereiden op hun professionele carrières met programma's van uitstekende academische kwaliteit is het hoofddoel van Universidad Católica de Ávila. Opgericht in 1996 door het bisdom van Ávila voorziet UCAV studenten tegelijkertijd van intellectuele studie in christelijk humanisme.

Het Instituut van Spaanse Taal en Cultuur als onderdeel van UCAV hanteert een communicatieve aanpak in kleine klassen. Daarbij hechten we veel waarde aan individuele aandacht en maatwerk voor studenten die we kunnen afstemmen op je wensen. Je hebt bij ons toegang tot goede bibliotheken, computers, de universiteitskantine en verscheidene sportfaciliteiten. De belangrijkste klaslokalen van de Universidad Católica de Ávila liggen net buiten Ávila en die ligging zorgt voor uitmuntende uitzichten op de middeleeuwse stadsmuren van Ávila. In de omgeving van onze universiteit bevindt zich ook het Zapatero gebergte dat onderdeel vormt van de Sierra de Gredos keten. 

Onze zomercursussen zijn geschikt voor studenten van alle niveaus. Een zeer bijzondere cursus die je bij ons kunt volgen en elders niet snel zult tegenkomen is Spaanse Mystiek. Onder begeleiding van internationaal erkende professoren bespreken we bij dit speciale programma de heiligen schriften van de Theresia van Ávila en Johannes van het Kruis.  

Aangewezen als werelderfgoed is Ávila een van de mooiste steden van Spanje. Haar wereldberoemde muren waken over het eeuwenoude culturele en artistieke erfgoed. Lopend door de smalle, kronkelende straatjes van Ávila waant men zich makkelijk in het verleden...Veton (Keltisch) en Romeinse architectonische overblijfselen, Romaanse en Gotische kerken, kloosters en renaissancistische paleizen. Ávila is niet alleen een reis door de cultuur van Spanje maar ook door die van Europa. 

Gelegen op een plateau in een bergachtige omgeving is Ávila een dynamische stad die studenten veel cultuur en vrijetijdsmogelijkheden heeft te bieden. In deze niet evenaren setting heeft de Universidad Católica de Ávila (UCAV) het Instituut van Spaanse Taal en Cultuur in 1999 opgericht met als doel de studie van de Spaanse taal en cultuur te verbreden. Het programma van UCAV is van academisch niveau en wordt onderwezen door ervaren docenten. 

Verschillende grote figuren zijn geboren in Ávila en haar provincie. Prominente voorbeelden zijn de heilige Theresia en Johannes van het Kruis, wiens geschriften van mystiek worden beschouwd als spirituele en literaire klassiekers. Tot de verbeelding spreken ook koningin Isabella I van Castilië, een voorname katholieke vorst in de geschiedenis van het schiereiland en Tomás Luis de Victoria, een uitmuntende polyfone componist. Veel levendige herinneringen en voetstappen van deze vier bekendheden kunnen in Ávila en omgeving gevolgd en ervaren worden. 


 
Taalstudenten Spaans Universiteit Avila 
 
 
logo Universidad Católica de Ávila

CONTACTGEGEVENS

Calle Los Canteros, s/n - 05005 - Ávila
www.ucavila.es/aulce/
0034 920 25 10 20


CURSUSSEN EN ACTIVITEITEN

Zomercursus, Intensief Spaans, Zakelijk Spaans, Medisch Spaans, Excursies, Spaans via Erasmus


Rubrieken

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2020 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring