Valencia is een heerlijke shopstad met de nodige variatie. In de toeristische wijk El Carmen ben je aan het juiste adres voor leuke boetiekjes, vintageshops maar ook traditionele Spaanse artikelen als waaiers, castagnetten en borduurwerk. Proef hier ook zeker sfeer in Mercado Central, de oudste overdekte markt van Europa. Het moderne Ensanche (Valenciaans: L'Eixample) heeft op haar beurt exclusieve winkels in de aanbieding. 

Calle Colón
De belangrijkste winkelstraat van Valencia en tevens de vijfde duurste winkelstraat van Spanje is de Calle Colón. Je vindt er de grote internationale modeketens Zara, Mango en Armani, net als een aantal warenhuizen van El Corte Inglés. De Calle Colón is een uitgestrekte straat die verschillende winkelstraten en -gebieden doorkruist.  

Mercado Central
Voor een onvervalste marktsfeer ga je naar de Mercado Central, een kleine kilometer ten noordwesten van Mercado Colón. De eerste steen werd in 1916 gelegd en daarmee is de markt één van de grootste overdekte markthallen van Europa. Binnen de markthal, een waar paradijs voor liefhebbers van verse producten, zijn ook een aantal betere delicatessewinkels gevestigd. Op nog geen 200 meter ten noorden van Mercado Central vinden we Simple waar je terecht kunt voor bijzondere souvenirs als leren wijnzakken, horloges en artistiek speelgoed.

Andere winkelzones
In de nabije omgeving van Mercado Colón liggen chique winkelstraten met betere boetieks. Voor chique winkels zit je ook goed in de Calle Poeta Querol op 450 meter ten noordwesten van metro Colón. Daar zit bijvoorbeeld het luxueuze shoppingconcept Dos Aguas. Als je 300 meter noordelijker gaat, kom je uit bij de Calle de la Paz (in het Valenciaans Carrer de la Pau). Naast modewinkels vind je hier ook sportwinkels en zaakjes voor huishoudelijke artikelen. Het loont ook zeker de moeite om een van de zijstraatjes in te duiken voor leuke boetiekjes. Zet voor elegante winkels, waaronder de nodige design- en interieurzaken en grote modeketens, ook koers naar het exclusieve district Ensanche. 

Malls
Ben je meer van de malls? Ook dan liggen er volop mogelijkheden in het verschiet in Valencia. Bij het voetbalstadion van Levante ligt de 'Arena' en verdeeld over drie verdiepingen kun je hier een gevarieerde verzameling winkels verwachten. Als je het nog wat groter wilt aanpakken dan zou je ook koers kunnen zetten naar CC Bonaire op 4 kilometer ten westen van het centrum van Valencia. In dit shopping center kun je je tot 22:00 uur met bekende merken als Zara en Tommy Hilfiger uitleven. Zoals verwacht mag worden van een grote mall zijn er naast winkels ook tal van andere voorzieningen voorhanden waaronder een bioscoop en fast food restaurants. 

 

Terug naar introductie Valencia


Reisbestemmingen Spanje

Steden Spanje

Rubrieken

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2020 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring