Sevilla is een onvervalste en zeer gezellige shopstad waar een tapa en een caña nooit ver weg zijn. Sevilla staat bekend als een waar kleding- en in het bijzonder schoenenwalhalla en sla wat dat betreft zeker je slag. Een andere lokale specialiteit is de fraaie keramiek en ook zilver die uitgestald liggen in traditionele ambachtswinkeltjes die het bezoeken waard zijn.

Calle Sierpes
Het shopwalhalla van Sevilla is de Calle Sierpes, een autovrije winkelstraat midden in het historisch hart van de stad. In de smalle Calle Sierpes bevinden zich vele kledingwinkels waaronder ook de bekende ketens. Maar ook Spaanse boetiekjes met authentieke waaiers, flamencojurken, hoeden en kwalitatief handwerk zijn hier te vinden. Vergelijkbaar met Calle Sierpes is de nabijgelegen Calle Tetuan.

Souvenirs en azulejos 
Snel een souvenirtje op de kop slaan? Maak het je zelf dan gemakkelijk in Barrio de Santa Cruz waar een groot aanbod (toeristische) souvenirwinkels zijn te vinden. Of zoek het wat verder weg aan de overkant van de rivier in de wijk Triana waar in de smalle straatjes rond de Plaza del Altozano zich mooie keramiekwinkeltjes bevinden. Fraaie keramiek vind je overigens ook in het historisch centrum in het nog niet door toeristen overlopen overdekte marktje El Postigo. Neem ook een kijkje in Calle de Francos en omgeving voor onvervalste traditionele winkeltjes.

Alternatieve shopadresjes
Voor hippe en alternatieve winkeltjes kun je terecht in de omgeving van Alameda de Hércules. Een straat die perfect in dit plaatje past is Calle Amor de Dios. Ook bijzonder is het kledingzaakje Intrusa gerund door een eigenaar die zich op kledinggebied laat inspireren door New York. Intrusa is te vinden in de omgeving van Metropol Parasol, Calle Regina 4.  

Markten
In Sevilla is de vlooienmarkt een begrip. De rastro van Sevilla wordt op zondagmorgen gehouden aan de Guadalquivir vlakbij het Olympisch Stadion. Het is een feest om deze markt af te struinen en op zoek te gaan naar bijzondere koopjes als oude schilderijen, foto’s en koperen spulletjes om maar wat te noemen. Op donderdagmorgen vindt de grote markt van Sevilla plaats in het centrum in de Calle Feria. Neem ook zeker een kijkje in de traditionele Mercado de Triana waar vis de specialiteit is. 

Goedkope biertjes en wijntjes in de supermercados
Wist je dat je in Sevilla in de supermarkten zo'n beetje de goedkoopste biertjes van Europa kunt kopen? De prijs ligt gemiddeld op 0,50 euro per flesje. Ook wijnliefhebbers zullen een glimlach niet kunnen onderdrukken als ze kwalitatieve en zeer scherp geprijsde Spaanse wijnen aantreffen in de supermercados die in Nederland in wijnzaken prijken.  

 

Terug naar introductie Sevilla


Reisbestemmingen Spanje

Steden Spanje

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2023 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring