Santiago de Chile kent een rijk aanbod mercados die bij een dagje winkelen niet mogen ontbreken. Op deze markten, maar bijvoorbeeld ook in verschillende low budget winkelstraten, kun je de typische apacawol en Mapuche-artikelen op de kop tikken. Chilenen zijn ook gek op hun malls waarvan je er ook genoeg vindt in Santiago. Je kunt er 7 dagen per week terecht voor merkkleding, schoenen en andere accessoires die er overigens niet al te laag geprijsd zijn. 

Winkelstraten en -wijken Santiago de Chile

De Paseo Ahumada geldt als een van de meest actieve winkelstraten van Santiago de Chile. De straat bevindt zich tussen de Calle Plaza de Armas en de Alameda del Libertador Bernardo O'Higgins. Een andere bekende winkelstraat in het centrum is de Calle Huérfanos. Deze loopt parallel aan de Alameda del Libertador Bernardo O'Higgins. De bohemienwijk Bellavista is een mooie wijk om toe te slaan voor een wollen sweater of een ander origineel Chileens souvenir.  

De markten van Santiago de Chile

Drie grote mercados liggen bij elkaar in de buurt op circa 10 minuten van de kathedraal: Mercado Central, Tirso de Molina en de Mercado de La Vega. De ambachtelijke markt Pueblito Los Dominicos in het Condes district is een aanrader voor het kopen van een souvenir. Een leuke bijkomstigheid: artiesten zorgen hier in het weekend voor muzikaal vertier. Persa Bio Bío is een enorme tweedehands boekenmarkt die te vinden is in de zuidelijke zone van Santiago op ruim 4 kilometer van de Plaza de Armas.   

Shopping malls Santiago de Chile 

In Santiago zijn de nodige shopping malls naar Amerikaans model voorhanden. Gelegen in het Condes district telt Mall Parque Arauco een groot aantal winkels en restaurantsOp vier kilometers in oostelijke richting bevindt zich Alto Las Condes. Daar je goed zit voor merkkleding van Hugo Boss of Tommy Hilfiger. Om in je achterhoofd te houden, er zit ook een Jumbo waar uitstekende Chileense wijnen voor een prikkie te koop zijn!

Spotgoedkoop shoppen in Patranato

Wie echt voordelig wil shoppen moet afreizen naar het 'Chinese' Patranato. Hier vind je zo'n beetje alles tegen dumpprijzen. In deze immigrantenwijk vind je ook de markt La Vega met een zeer groot aanbod eten. 

Terug naar introductie Santiago de Chile


Reisbestemmingen Chili

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2022 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring