Casa de las Artesanías
San Cristóbal is een goede plek voor het kopen van lokale kunst en handwerk. De bekendste winkel is Casa de las Artesanía. Hier kun je een uitgebreid assortiment handgemaakte producten verwachten waaronder houten speelgoed, keramiek, handgeweven en geborduurde kleding en tassen. Daarnaast vind je er ook lokale levensmiddelen als honing, jam en likeuren. Voor handgemaakt textielwaar kun je terecht in het ?weefhuis? Sna Jolobil. De prijzen van deze producten liggen hoog maar het werk is van goede kwaliteit en bijzonder mooi. 

Sieradenwinkels in San Cristóbal de las Casas
In San Cristóbal zit je ook gebakken voor het kopen van authentieke en zelfgemaakte sieraden. In de regio Chiapas wordt veel van amber gemaakt en in San Cristóbal zijn volop winkels te vinden met ambersieraden. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij Jade y Joyas.  

J.C.Tielemans-markt
De belangrijkste en meest bezochte markt van San Cristóbal is Mercado J.C. Tielemans. Hier staan vanaf zeven uur ?s ochtends kraampjes van verschillende inheemse groepen uit de regio Chiapas. Er worden diverse handgemaakte producten verkocht, net als vers eten. Door de variëteit aan groente, fruit, vlees, wol, hout, potten, kruiden, bloemen en handwerken is deze markt een feest om te bezoeken.
 

Terug naar introductie San Cristóbal de las Casas


Reisbestemmingen Mexico

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2022 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring