Het drukbezochte Salamanca kent de nodige souvenirwinkels. Daarnaast ook een interessant aanbod boeken- en ambachtswinkels en boetiekjes. Het winkelhart van Salamanca is te vinden in en rondom de Calle Zamora en de Plaza Mayor.

Souvenirs

Salamanca kent een groot aanbod souvenirwinkels. Je vindt ze bijvoorbeeld in de Rúa Mayor en aan het toeristische Plaza Mayor. Veel van het aanbod bestaat uit typische Spaanse producten zoals grote Spaanse hammen en flamencokleding. Maar het ultieme Salamanca-souvenir is de Ranita de la Suerte. De Gelukskikker is te koop in allerlei mogelijke varianten.

Boeken- en ambachtswinkeltjes

Een mooie ambachtsadresje is Chordia aan de Plaza de Monterrey, 6. Je vindt er keramiek en geschenken. Universitatis Salamantinae Mercatus is de officiële universiteitswinkel en kent een fraai aanbod gedecoreerde boeken tegen overigens relatief hoge prijzen. 

Kleding

Het grootste kledingaanbod vind je aan de twee belangrijkste winkelstraten die parallel aan elkaar lopen: de Calle Toro en de Calle Zamora. In deze laatste straat vind je een mooi aanbod boetiekjes. Ook in de omgeving van de Calle Zamora vind je genoeg leuke winkeltjes.  

Terug naar introductie Salamanca


Reisbestemmingen Spanje

Steden Spanje

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2024 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring