Malls 
In het moderne centrum van Quito zijn verscheidene malls te vinden. Deze populaire winkelcentra hebben alles onder één dak: merkkeding, elektronica, een bioscoop en veel eetgelegenheden die vaak zijn geplaatst op een centrale plek met in het midden zitgelegenheid. Zo kan iedereen iets anders eten maar wel aan dezelfde tafel plaatsnemen. Voorbeelden van shopping centra zijn El Jardin, Quicentro en Iñaquito. In Calle Ipiales in het historisch centrum zijn ook vele gewone kledingwinkels voorhanden, minder modern zmaar wel een stuk goedkoper. 
 
Handwerken
Op een steenworp afstand van Plaza Foch in Mariscal wordt dagelijks de Mercado Artesenal gehouden. Hier zijn er allerlei leuke souvenirs te koop zoals leerproducten, sieraden, chocola en kleding van Alpaca vacht. Voor een nog grotere en meer vibrerende versie ga je naar de beroemde markt van Otavalo. 
 
Handwerkmarkt Otavalo 
Otavalo bevindt zich op twee uur rijden ten noorden van Quito. De Otavalo-markt dankt zijn naam aan de gelijknamige indianenstam die er in is geslaagd zijn cultuur en gewoontes te behouden. Kenmerkend voor dit stadje is het vrolijke en kleurrijke straatbeeld. Zaterdagochtend begint de dierenmarkt, terwijl er de hele dag een drukke en grote markt is met handwerk, leerbewerking, houtsnijwerk, textiel en heel wat meer. Wie meer rust zoekt, kan beter doordeweeks een bezoek brengen wanneer de markt een stuk kleiner en rustiger is. 
 
Cotocachi leermarkt
Vanuit Otavalo of vanuit Quito kun je ook goed de Cotocachi leermarkt bezoeken. In de stad Cotocachi kun je verder toeslaan in tientallen lederwaren boetiekjes waar je riemen, tassen of jassen voor een goede prijs kunt kopen. Onderhandelen is een must. 
 

Terug naar introductie Quito


Reisbestemmingen Ecuador

Rubrieken

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2020 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring